Следва

Сара Стейдж и перфектното й тяло само седмица след раждането

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Фотопортрети на различни хора, с изведен на фокус микрокосмос. Този паралел между монохромния безкрай на време и пространство...

Events преди 9 години

Макрокосмос - изложба на София Зашева

Кога: 21 април - 23 май, откриване 21 април, 19:00 часа
Къде: Бар Kanaal

Фотопортрети на различни хора, с изведен на фокус микрокосмос. Този паралел между монохромния безкрай на време и пространство и безбрежието на човека, чиято личност гради субективни вселени, ще видим в първата изложба на София Зашева.

Експозицията Macrocosmos е вдъхновена от музиката. Макрокосмосът е просторът, който е нарисуван от емоциите, родени от любими мелодии. Творбите представляват комбинация от векторна и растерна графика и фотография - космически пейзажи, за които София е стъпила на планетарните закони на Кеплер, както и авторски портрети, преминали през детайлна фотоманипулация. 

Дискусионен клуб за българско кино

Кога: 22 април - 30 юни
Къде: Дом на киното 

„Дискусионен клуб за българско кино" е програма на Дома на киното, специално посветена на българското кино и неговия 100-годишен юбилей. Тя ще се реализира във формата на киноклуб и като продължение на традиционната програма на Дома на киното „София Филм Фест за учащи", чиито прожекции също продължават през цялата година.

Интересът към специално подбраните БЪЛГАРСКИ заглавия в програмата  на 19-ия София Филм Фест доказа, че публиката има нужда и очаква  с нетърпение срещите с класически и нови родни кинотворби.

Потребността на публиката, както и контекстът на 100-годишнината на българското кино и избирането на  София за един от петте световни града на киното на ЮНЕСКО, провокира екипите на Дома на киното и Арт Фест/София Филм Фест за създаването на специална програма, която да проследи някои от най-успешните филми на българското кино през последните десетилетия, и да срещне младежката, пък и не само, аудитория  на Дома на киното с част от техните автори.



Sentimental Swingers представят своя първи албум - Cradle Of Love

Кога: 25 април, 23:00 часа 
Къде: Sofia Live Club

Cradle of Love се появява четири години след първия концерт на Sentimental Swingers и след два издадени сингъла - Unemployed lovers от 2012 г. и Life Is An Eternal Swing от есента на 2014 г. Албумът включва 11 песни - девет авторски и две на легендарния Йосиф Цанков.

Дискът излиза месец след закритата прожекция на филма Life Is Аn Eternal Swing по време на тазгодишния “София филм фест”. Режисьор на лентата е белгиецът Андре Шандел, а трите певици са сред главните действащи лица.

Дакота - театрална постановка

Кога: 28 април, 19:30, голяма сцена
Къде: Сатиричен театър Алеко Константинов

Пиесата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза Игнази Иглесиас и е един от най-поставяните му текстове в театрите в цял свят.

Главният герой, Иполит Харàма, работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете, което още от¬сега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере, къде свършват сънищата и откъде започва истината.

 Още за събитията през седмицата може да четете тук

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?