Следва

Billboard Music Awards 2015: 7 любими момента

Сериал, вдъхновен от истински случай в ефира на НОВА през юни

"Скорпион" е истински хит, вдъхновен от действителен случай, в чието създаване участват цяла плеяда от известни имена, сред които култовият сценарист Ник Сантора и режисьорът Джъстин Лин...

Events преди 8 години

"Скорпион" е истински хит, вдъхновен от действителен случай, в чието създаване участват цяла плеяда от известни имена, сред които култовият сценарист Ник Сантора и режисьорът Джъстин Лин. 


Ник Сантора

Високооктановият сериал „Скорпион“ е вдъхновен от история на ирландеца Уолтър О’Брайън, човекът с един от най-високия коефициент на интелигентност в света. На 13 години той се явява на IQ тест и събира 197 точки, които надхвърлят резултата на Айнщайн. През същата година компютърният гений успява да хакне компютърната система на НАСА. По-късно, е посрещнат от САЩ с виза EB 1-1 за „изключителни способности“, каквато е била предоставена и на Айнщайн. Брилянтният му ум и технологични умения помагат в определянето на заподозрените за бомбения атентат по време на Бостънския маратон. Той споделя, че е помогнал на ФБР да се фокусират върху братя Църнаеви.

Името на сериала носи хакерския никнейм на Уолтър – СКОРПИОН. Фабулата е изградена около идеята на О’Брайън да сформира екип от гениални хора, с които да разрешават проблеми със сигурността и тероризма на глобално ниво. Убеден е, че сериалът ще разшири разбирането и емпатията към децата гении, чието израстване е самотно занимание.


Уолтър О’Брайън

Ролята на О’Брайън е поверена на Елис Габел, който участва в „Игра на тронове“ и „Интерстелар“. В сериала ексцентричният гений събира екип от брилянтни умове, последна линия в защитата срещу високотехнологични заплахи за глобалната сигурност. Агентът от държавния департамент по сигурността Кеб Гало им осигурява перфектната работа, която да им даде възможност да проявят уменията си с пълна сила. В ролята на агент Гало ще гледаме Робърт Патрик, по-известен като терминатора Т-1000. В екипа от гении има и една обикновена жена, самотна майка на 9-годишно момче. Тя е сервитьорка и едва свързва двата края, когато среща О'Брайън и екипа му в пилотния епизод. Нейната задача е да помогне на екипа да общува с нормални хора и научава от Уолтър, че синът й не е дете със затруднения, а всъщност е гений. Д-р Тобиас е гениален поведенчески психиатър, който лесно „разчита“ хората. Той е пристрастен към хазарта и влюбен в Хепи Куин. „Щастливата Кралица“ е блестящ машинен инженер, който може да поправи всичко, тя е и единствената жена-гений в екипа. Силвестър Дод е гениален математик и статистик, изключително чувствителен и тревожен тип.

Стартовият епизод е излъчен в САЩ миналата година, на 22 септември, и е едно от най-силните заглавия в историята на CBS. Датата, на която хитовата поредица „Скорпион” стартира у нас - в ефира на Нова телевизия, е 1 юни, точно в 21.00 ч.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?