Следва

БНТ1 и БНТ HD излъчват пряко от Виена финала на Евровизия

Шеф Манчев изправен пред нова мениджърска и кулинарна драма

За първи път на шеф Манчев ще му се наложи да помага не само на бедстващ ресторант, а на...

Events преди 8 години

За първи път на шеф Манчев ще му се наложи да помага не само на бедстващ ресторант, а на цял комплекс за гости. Този път при пристигането си шеф Манчев няма да бъде посрещнат от собственика или управителя на комплекс „Кедър“, а от екипа на заведението, защото управител няма. В новия епизод на „Кошмари в кухнята” с молба за помощ се обръща влиятелна бизнес дама, която успешно управлява петролен бизнес, но изпитва трудност да ръководи вилното селище „Кедър“, състоящо се от 9 възрожденски къщи за гости, малък ресторант и открит басейн. „Кедър“ е построен преди 10 години от Антоанета, която е емоционално свързана с мястото – тя и родителите й са родени на това прекрасно място, в подножието на Рила.

Първоначалната й идея е ресторант „Кедър” да работи не само за гостите на комплекса, но и за хора дошли, за да похапнат на чист въздух. 10 години по-късно преходът от идея към реализация не се е състоял. Ресторантът се посещава рядко, преди всичко от гости на комплекса. Така печалбите или загубите на ресторанта са неразривно свързани с тези на хотелската част – празни къщички - празен ресторант. За Антоанета „Кедър“ не е бизнес или източник на пари, защото родната Долна Баня „заслужава едно хубаво място”.



От няколко години обаче „Кедър“ кърши клони, а Тони за първи път е истински притеснена за съдбата му. От построяването си до момента „Кедър” не само не е успял да „избие” направените инвестиции, но след няколко години функциониране без управител, вече не може да покрива дори разходите си. Мениджмънтът се случва по телефона от офиса на Тони в София. Кой, кога идва на работа е процес, управляван единствено от съвестта на служителите, които се разписват в тетрадка. Любопитното е, че персоналът е учудващо отговорен на фона на пълното самоуправление.

В епизода шеф Манчев ще помогне на собственичката да разбере, че ресторант не може да се управлява дистанционно. В опитите си да намери добър управител, Антоанета е пропуснала да види, че най-подходящите хора през цялото време са били пред очите й.

Мениджърската драма се преплита с кулинарната, когато шеф Манчев разбира, че в регион, известен с хубавите си картофи, на клиентите се сервират бланширани полуфабрикати, извадени от препълнения фризер. Манчев ще се натъкне и на мексиканско пиле, залято обилно с кетчуп, готово да излети с ужас от порцията, приготвена с гарнитура от изкуствено пюре и царевица.



Манчев ще изхвърли менюто на ресторанта и ще вдъхнови бабите, които готвят в кухнята, да започнат да приготвят домашни гозби от региона – нещо, което умеят най-добре, а не „манджорляци” по рецепта на съмнителни Балкантурист готвачи. Ще успеят ли реформите на Манчев в Долна баня, гледайте в четвъртък вечер от 21 часа по Нова ТВ.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?