Следва

Детска София: Район „Студентски” организира „Летен лагер по изкуствата и спорта”

Доживяхме: Instagram снимка се продаде за 90 хиляди долара!

Американският художник Ричард Принс се съсредоточава върху съвременната реалност в своето изкуство. И, разбира се, намира много теми, които го вдъхновяват за работа...

Стил преди 8 години

Американският художник Ричард Принс се съсредоточава върху съвременната реалност в своето изкуство, и, разбира се, намира много теми, които да го вдъхновят за работа, а резултатите не закъсняват,

Една от последните му творби, опираща се на неоспоримата сила на Instagram днес, бе продадена на един от най-големите панаири за съвременно изкуство Frieze Art Fair в Ню Йорк.

По време на изложението Принс показа своите Instagram снимки на специален щанд от галериите на Лари Гогосян. Въпросните снимки са широкоформатни изображения на реални потребители на социалната мрежа с коментарите на самия автор.

Резултатите от идеята се оценяват високо от посетителите на арт изложението. За това свидетелства и продадената за повече от 90 хиляди долара картина още на първия ден от затворените посещения.

Принципът, по който Принс избира кадрите не е ясен. Вероятно той просто се скита из Instagram в търсене на подходящия кадър, който може да стане част от неговото изкуство. В подкрепа на това твърдение е фактът, че момичето от закупената картина не подозира за инициативата на художника: "Ричард Принс не е поискал разрешение за използване на изображението @doedeere", е докладвала самата тя в профила си, придружено с таг #lifeisstrange, #modernart, #wannabuyaninstagrampicture.

Да, съвременното изкуство понякога е странно, но че има цена, при това висока, също е категорично ясно. Съгурни сме също така, че и правата с дамата ще се уредят, както и в това, че тепърва ще се търгува с Инстаграм.

А тук е и нашият, за вдъхновение!

More Стил