Следва

Dummies – фотографска изложба на Мирко Варано

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

TLC представя новата кулинарна поредица „Най-добрите и най-лошите готвачи”. В нея някои от най-виртуозните готвачи във Великобритания, отличени със звезда на Мишлен...

Events преди 8 години

Тенис: "Ролан Гарос", пряко

Eurosport, 27 май, 18:45 часа

Най-добрите и най-лошите готвачи - премиера

TLC, 27 май, 21:00 часа

TLC представя новата кулинарна поредица „Най-добрите и най-лошите готвачи”. В нея някои от най-виртуозните готвачи във Великобритания, отличени със звезда на Мишлен, приемат предизвикателството да превърнат свои колеги от евтини ресторантчета, кръчми и кафенета в майстори от световна величина.

Във всеки епизод зрителите ще проследят възходите и паденията на някой от „чираците“. Те ще се опитват да научат всичко от наставниците си само за три седмици, преди да заминат в Париж, Берлин или Милано. Там те ще попадат в едни от най-добрите ресторанти в Европа, за да подложат придобитите си умения на тест. Дали учениците ще успеят да се представят като ненадминати помощник-готвачи или напрежението ще им дойде в повече? Предстои да разберем в „Най-добрите и най-лошите готвачи” от 27-и май.

Мегаструктури от Втората Световна: Крепост в Берлин

National Geographic, 28 май, 11:05 часа

В стремежа си към световно господство, нацистите построяват едни от най-големите и най-смъртоносни военни съоръжения и злонамерена технология в историята. Те създават машини за терор, високотехнологични супероръжия и някои от първите оръжия за масово унищожение с цел да контролират един народ, да покорят един континент и да спечелят войната. В рамките на 6 незабравими епизода ще разкрием тайните остатъци от най-амбициозните мегаструктури на Хитлер, ще разкажем историите на инженерните гении, които са ги проектирали и ще открием как тези структури са запалили искрата на една истинска технологична революция, променила завинаги изкуството на войната.
Крепост в Берлин
Април 1945, Хитлер се намира на сигурно място в своя силно укрепен Фюрербункер в Берлин и се подготвя за атаката на Съюзниците.

Ефектът на Карбонаро

Discovery Channel, 29 май, 20:00 часа

„Ефектът на Карбонаро” представя как нищо неподозиращи хора реагират на загадъчните шеги на магьосника Майкъл Карбонаро в ежедневни ситуации. Всички участници са заснети със скрита камера, а след забавната среща с Карбонаро остават зашеметени и развеселени.

Епизодите представят как двойка нищо неподозиращи тийнейджъри е поразена от „самозавързващите се“ космически връзки на Майкъл. В сериите зрителите ще видят още как Майкъл се представя за управител на бар, който предлага шотове с уиски в малък, сгънат плик само за долар. Карбонаро ще покаже и какъв е най-хуманният начин за улавяне на гризачи на любопитен студент.

Водещият на предаването, Майкъл Карбонаро е американски актьор, магьосник и импровизатор. Той е роден и отраснал в Оукдейл, Ню Йорк и започва да практикува магия от дете. Майкъл получава стипендия за колеж още като тийнейджър. По-късно завършва бакалавърска степен по „Актьорско майсторство” в „Училището за изкуства” към Нюйоркския Университет. Карбонаро участва в сериалите „Закон и ред”, „Всички мои деца” и др.

"Тя", романтична драма, САЩ, 2013

HBO, 29 май, 21:00 часа

Някъде в близко бъдеще в Лос Анджелис живее Тиодор Томбли – особен и самовглъбен мъж, чиято работа се състои в това да пише емоционални и лични писма до различни хора. Наскоро приключил дълга и болезнена връзка, той е заинтригуван от начина, по който новата операционна система, която усеща всяка негова мисъл и има собствена индивидуалност, може буквално да задоволи всичките му нужди. Когато я включва, той е приятно изненадан от запознанството си със Саманта – млад и приятен женски глас, който е проницателен, чувствителен и много забавен. Докато нуждите и желанията й растат, заедно с неговите, взаимната им симпатия прераства в нещо като любовна връзка.

 Десетте най-смъртоносни змии: Южна Африка

Animal Planet, 30 май, 18:20 часа

Специалистът по диви животни Найджъл Марвин ни представя десетте най-смъртоносни змии в Южна Африка. Ще видим капска кобра, черна мамба, бумсланг и шумяща пепелянка.

Свежи ястия от лятната градина

24Kitchen, 31 май, 16:00 часа

Той е Анди и е готвач. Тя е Кория и е специалист по напитките. От една красива къща с градина те ще споделят с нас най-прекрасните и освежаващи летни ястия и напитки.

Лондоският супер тунел

Viasat Explore, 31 май, 17:35 часа

Историята на най-големия строителен проект в Европа, изпълняван някога – високоскоростна подземна железопътна линия, която ще свързва градските райони с източните и западните предградия на Лондон. За изключително кратко време 10 000 професионалисти прокарват тунелите с дължина от 42 км, без да се нарушава функционирането на съществуващото метро и на другите видове транспорт.

Дивият Запад с Рей Миърс

Viasat Nature, 1 юни, 23:45 часа

Как планинските вериги, Големите равнини и пустините на Северна Америка са предизвикали интереса на първите заселници, карайки ги да поемат на запад? Рей Миърс, международно признатият експерт в умението за живот и оцеляване в дивата природа, предприема вълнуващо приключение из цялата страна, за да разбере това. Докато Рей пътува през различните пейзажи, той открива как необикновеният релеф, екстремните климатични условия, дивите животни и екологията са представлявали както огромни възможности, така и още по-големи предизвикателства за коренното население на Америка, планинските хора, търговците на кожа, водачите на кервани, златотърсачите и каубоите в Дивия Запад.

Подземен свят - САЩ / Великобритания / Германия, трилър, 2003 г.

TV1000, 1 юни 21:30 часа

"Подземен свят“ представя историята на млад мъж, посветил живота си на това да помага на другите. Майкъл Корвин (Скот Спидман) е студент по медицина, който неочаквано се озовава в центъра на уличен бой между две банди. Той става свидетел на сблъсък между две смъртоносни подземни общности, които се борят за надмощие. Това са Дилърите на смъртта - група вампири и Ликаните - бандата на върколаците. Селин (Кейт Бекинсейл) е ловец на върколаци и се опитва да защити Майкъл, когато е нападнат от Лусиан (Майкъл Шийн) – лидерът на общността на върколаците. Всичко се променя, когато човекът, на когото тя иска да помогне, се превръща в заклет враг.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?