Следва

Стилиян Петров: Искам да имам още деца

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 1 - 7 юни

Проектът Dummies представя около 30 фотографии, създадени в периода между 2010 г. и 2014 г., заснети по време на пътувания из различни европейски страни...

Events преди 8 години

OneRepublic - концерт

Кога: 2 юни, 18:30 часа
Къде: Арена Армеец 

OneRepublic пристигат за първи път в България на 2 юни в зала „Арена Армеец“ по покана на BALKAN ENTERTAINMENT COMPANY. Авторите на „Counting Stars”, “If I lose myself”, „Love runs out”, „Apologize”, “Good Life” и още много хитове избраха София за една от спирките в световното им турне „Native Tour“. 

София ще стане част от световното им турне Native Tour, а българската публика ще има възможност да се наслади на хитовете им Counting Stars, If I lose myself, Love runs out, Apologize, Good Life и др.

Групата окупира класациите още с дебютния си албум Dreaming Out Loud от 2007 година, след което успеха е затвърден с Waking Up, който "ражда" парчетата All the Right Moves, Secrets and Good Life. Третият им албум Native, който излезе през март миналата година, достигна до номер 4 в класацията на Billboard Top 200.

Вход: билети в мрежата на Eventim - EasyPay, Пикадили, OMV, Office 1, На Тъмно, Билетен център НДК, Usit Colours и касата на Арена Армеец на цени от 65 до 110 лева. 

Dummies - фотографска изложба на Мирко Варано

Кога: 2 - 16 юни, откриване 2 юни, 19:00 часа
Къде: PhotoSynthesis

Проектът Dummies представя около 30 фотографии, създадени в периода между 2010 г. и 2014 г., заснети по време на пътувания из различни европейски страни. Произведенията за първи път се представят пред публика и принадлежат към една огромна колекция, която ще бъде изложена в края на 2015 г. и началото на 2016 г. в редица шведски галерии.

Ефимерни, но все пак провокативни. Гротескни, и все пак загадъчни. Обикновен индустриален артефакт и търговска подкрепа по дефиниция, чиито несъществуващи артистични амбиции и дистанция от всяка възможна културна сфера ги прави недосегаеми за всяка естетическа оценка. Неосъзнато отчаяни същества, безжизнени аутсайдери, символи и отражения на нашата празнота и празни стойности... 
Още за изложбата чети тук >>

FORi 3.0 - прожектирай се културно в градската градина

Кога: 2 юни, 20:00 часа
Къде: 

Трансформатори и Фонда за иновации в културата представят: медийна лампа FORi 3.0 за градски прожекции на клипове за културни проекти и събития.

FORi 3.0 (FOR information) е интерактивна медийна инсталация за реклама на културни проекти и събития в градска и паркова среда.

В настоящия етап, проектът е подпомогнат от Фонда за иновации на Столична община със заявката FORi да се мултиплицира и превърне във важен информационен канал за популяризиране на културните събития в столицата ни.

AIRBORN with DEEP DISH LIVE & BLOND:ISH

Кога: 5 юни, 
Къде: Терминал 2

Добре познатите половинки на дуото, SHARAM и DUBFIRE, ще се завърнат заедно на 5 юни на летище София пред българската публика след дълга и продължителна творческа пауза. По стриктни изисквания на артистите към 30-метровата сцената за събитието, ще бъдат монтирани специални светещи инсталации, неизменна част от всяко едно шоу на DEEP DISH по света.

Заедно с DEEP DISH на сцената ще видим и русите изкушения BLOND:ISH. Тяхното гостуване на българска земя не веднъж е предизвиквало вълна от емоции, така че се приготвяме за двойна доза от сенсуалната музика на Anstascia и Vivie-Ann. Към тях ще се присъедини и основателят на TAKEOVER, LIUBO URSINY.

С гости като тези, началото на лятото звучи многообещаващо. За пръв път след разпадането на DEEP DISH през 2007-а, ще видим DUBFIRE и SHARAM в пълната им сила и вдъхновение само година след официалното и дългоочаквано събиране на дуото. Носителите на Грами за ремикса на DIDO “Thank you” бележат историята на електронната музика със завладяващите си стил и енергия. Още с първия си албум „Junk Science”, награден за албум на годината, те бързо приковават вниманието на публиката и музикалните критици. Следва поредица от успешни музикални проекти, награди и номинации, с които DEEP DISH държат летвата високо вдигната през следващите години. След дълго творческо прекъсване, дуото се завръща с дебют на ULTRA MUSIC 2014 и сингъла „Quincy“. Точно толкова заредени очакваме да се появят и на сцената на AIRBORN.

Вход: билети в мрежата на Eventim на цена от 40 лева. 



Чети с мен 2015 - в парка с книга и добри приятели

Кога: 6 юни, 10:00 часа 
Къде: Градска градина

Второто издание на "Чети с мен" ще се проведе на 6 юни от 10 ч. в Градската градина в София. 

По традиция от любимите си книги четат популярни личности - писатели, музиканти, артисти, художници, а като част от програмата в столицата ще бъде организирано ателие "Нарисувай си приказка" и специално издание на "Пощенска кутия за приказки".

Екипът на фондация "Детски книги" ще подготви специална програма за деца, а www.AzCheta.com - Аз чета, сайтът за твоята книга предизвиква всички малчугани да дойдат маскирани като любимите си литературни герои.

PROПУКВАНЕ По Ерик Богосян

Кога: 6 юни, 19:00 часа 
Къде: Studio 5

На 6ти юни от 19:00ч. Studio 5 отново ще стане домакин на един страхотен спектакъл по текстове на Ерик Богосян с участието на Божидар Попчев и Десислава Моралес.

PRОПУКВАНЕ е спектакъл, в който двамата актьори ще ви направят част от едно разтърсващо пътуване, в което вие решавате дали сте проблема, или неговото решение. Разбиването на илюзиите е въпрос на избор, който всички правим само веднъж. За да знаем кои сме и къде сме. Защото това е най-важното. След това представление може да осъзнаете, че въпреки всичките ни напъни, в живота ви нищо не се е променило. Да останете залостени зад същия зид от безкрайни компромиси и стереотипи.Но тази провокация може и да ви разтърси и да направите това, което винаги сте отлагали. Да сътворите нещо, което ще промени живота на милиони, а може би и хода на историята. Режисьор на PRОПУКВАНЕ е Веселин Димов, а преводът на текста е дело на Любов Костова.

Вход: 10 лева.

RomaNeno - Звукът на тъмнината

Кога: 1 юни, 19:30 часа 
Къде: Кулинарно училище Amuse Bouche

За първи път в България ще имате възможност да се насладите на наистина необичайно преживяване - концерт в пълна тъмнина в комбинация с дегустация на вино!

Своите импровизации на тъмно ще представи виртуозния незрящ музикант Нено Илиев (вокал, акордеон), който получава от баща си първия си музикален инструмент на своя 5-и рожден ден. Дарбата му да пее също не остава скрита дълго време. На 16 години самоукият музикант издава първия си албум, заедно с виртуоза на цимбала, големия ромски музикант Анжело Маликов. В продължение на няколко години, до 2007, Нено е вокалът на оркестъра на Мартин Любенов, с който концертира на много световни фестивални сцени. През 2008 година незрящият музикант сформира своя банда - RomaNeno, а неин кръстник става саксофонистът Владо Кърпаров. RomaNeno е името на красивото изкушение, родено от пъстрия творчески съюз между едни от най-виртуозните ромски музиканти в България с едни от най-добрите родни джазмени музиканти.

През 2013 година RomaNeno представят своя първи албум - Тадж Махала, включваща 9 пълнокръвни истории за любов и раздяла, за богатство и бедност, за мъка и радост.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.