Следва

Потвърдено! Ким Кардашиян е бременна отново

БНТ стартира първия по рода си детски портал

В Деня на детето, Българската национална телевизия стартира първия по рода си детски портал – www.tvhlapeta.bnt.bg. За първи път телевизия обединява в специализиран портал съдържание, предназначено за детската аудитория...

Events преди 8 години

В Деня на детето, Българската национална телевизия стартира първия по рода си детски портал – www.tvhlapeta.bnt.bg. За първи път телевизия обединява в специализиран портал съдържание, предназначено за детската аудитория. БНТ предлага изключително богатия си архив от програми за най-малките, които обаче със сигурност ще бъдат приятен спомен от детството и за техните родители.

Сайтът ще предложи образователни игри и любими детски предавания, филми и сериали от миналото, разделени в три възрастови групи – от 3 – 6 г., от 7 – 11 г. и от 12 – 16 г. Платформата е разработена по международни стандарти и съдържанието й ще се обновява и допълва всяка седмица.

Малките посетители на портала ще могат да видят как е изглеждал първия Сънчо, който е пожелавал „Лека нощ“ на техните родители от екрана на БНТ и как се е променял той през годините. Там ги очаква и малкият Оги от „Копче за сън“ по Валери Петров, който научава от дядо си, че има вълшебно копче на пижамката си. Те ще се срещнат и с други любими герои и предавания, с които са израснали няколко поколения зрители. Сред заглавията, които ще могат да се гледат онлайн е хитовият детски сериал на БНТ „Васко да Гама от село Рупча“, приключенията на палавия дакел Джери от поредицата „Мили бате…“ и много други. Освен формати за деца от близкото и далечно минало, сайтът ще предложи и най-новите продукции на БНТ – „Бърколино“, „Милион и две усмивки“ и „Имам да ти казвам нещо“. Ще има и детски песни с текстове, които малките ще могат да научат и пеят.
Една от рубриките, която ще се хареса и на децата, и на техните родители е „Приказка на седмицата“. Там ще се публикуват стихотворения, приказки и интересни истории.

За всяка една от трите възрастови групи, специалистите от сектор „Уеб и мултимедийно програмиране и дизайн“ на БНТ са разработили образователни игри, които ще развиват въображението, творческото и логическото мислене на децата. Малчуганите ще могат да се забавляват с любими герои и животни, да отпечатват и оцветяват различни картинки.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?