Следва

Пипа Мидълтън с ново амплоа – дизайнер на рокли

Физическият пърформънс на Иво Димчев – „Лили Хандел“ на сцената на MOZEI

Физическият пърформънс на Иво Димчев – „Лили Хандел“ ще бъде представен на сцената на MOZEI на 19-ти юни от 20 часа...

Events преди 8 години

За „Лили Хендел“:
Физическият пърформънс „Лили Хандел – кръв, поезия и музика от будоара на бялата курва“ е един от емблематичните авторски проекти на Иво Димчев. Създаването му е провокирано основно от идеята за човешкото тяло като продукт за физическа и естетическа комуникация. Пърформънсът е представен за пръв път в Стокхолм през 2004 г. Игран е на повече от 500 международни фестивала и е носител на няколко международни награди.

Иво Димчев за „Лили Хендел“:
“Лили Хендел“ е физически пърформанс. Това не е спектакъл, въпреки че танцувам и импровизирам, не е и оперен спектакъл, въпреки че пея (учил съм оперно пеене). Пърформансът не е и театър, защото идеята, постановката, музиката и изпълнението са на един и същ човек, но зрителят също е въвлечен.

„Основното ми изразно средство е самото тяло и принадлежащият му глас. Идеята ми бе да създам образ, който да символизира тялото като продукт за физическа и естетична консумация, да носи признаците на абсолютната амортизация, но и да внушава обаяние и сила. Това е тяло без пол и възраст, което иска да се хареса. Но именно това е задача, която отдавна се е превърнала в непосилно и невъзможно бреме - преминала е границата на човешкото и реалното.“

Спектакълът е забранен за лица под 18 години.

След края на пърформанса ще започне DRAG QUEEN PARTY с награди за най оригинален костюм, най-оригинален грим и мн. други. Всички са поканени да вземат участие, независимо от пол и сексуална ориентация.

Събитието можете да видите на 19 юни в MOZEI. Повече подробности тук >>>

Билети: 10 лв. 

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?