Следва

Запечени патладжани с лимонено-чеснов дресинг

Фрешове? Да, моля! 8 рецепти точно навреме за лятото

Топлината отвън все повече започва да потиска апетита ни, а тялото ни все така се нуждае от нужната доза дневни витамини, минерали и хранителни вещества.

Health преди 8 години

Топлината отвън все повече започва да потиска апетита, а тялото все така силно се нуждае от нужната доза дневни витамини, минерали и хранителни вещества. Вкусна чаша сок, изцеден и изпит на момента, е в състояние да освежи деня, да върне енергията и силите ни и да ни придаде още куп добавени стойности към здравето и добрия външен вид, за които днес накратко разказваме.

Разказът се състои от точно 8 глави под формата на убийствени фрешове, разработени от Джейсън Вейл (известен като майсторът на соковете), всеки от които има уникални ползи и мощно стимулира организма!

Стимулира имунната система: Турбо експрес

Какво съдържа? 2 ябълки, шепа спанак, 1 резен краставица, половин лайм, половин стрък целина, ¼ ананас, ¼ авокадо, кубчета лед

Защо е полезен? Богат на калий, витамин С и желязо, този сок стимулира имунната система. Той е чудесен за възстановяване на червените кръвни клетки и изобилства от протеини и естествена захар, които пък помагат на белите кръвни клетки да се преборят с всички лоши момчета проникнали в тялото ни.

Сваля нивата на холестерол: Мента-бета

Какво съдържа? 4 моркова, шепа листа от мента, ½ ч.л. спирулина

Защо е полезен? Морковите съдържат бета каротин, това е мощен антиоксидант, който помага в борбата с раковите клетки. Този фреш също е отличен при прочистване на черния дроб, освен това спомага храносмилането и понижаване на холестерола.

Почиства храносмилателната система: Детокс

Какво съдържа? 2 ябълки, ¼ краставица, 1 пръчка целина. 1 шепа спанак, шепа смесени зелени билки като магданоз и босилек

Защо е полезен? Всички тези пресни зеленчуци ще почистят храносмилателната система и балансират киселинността на червата.

Здрави кости: Железният човек

Какво съдържа? 1 ябълка, ¼ ананас, ¼ банан, 200 гр. кисело мляко (може да се замени със соево), ½ ч.л. спирулина

Защо е полезен? Желязото е един от минералите, които най-често са в недостиг в организма, но, за щастие, този сок е тук, за да ни помогне. Желязото е важно за косата и ноктите, освен това помага за подобряване на концентрацията. Този сок освен с желязо е пълен с калций, който е чудесен за зъбите и костите.

Естествен деконгестант: Пикантен джинджифил

Какво съдържа? 2 ябълки, 2 моркова, половин лимон, парче джинджифил (около 1см. на дължина)

Защо е полезен? Този пикантен сок веднага ще ви събуди сутрин и ще бъдете здрави и силни. Джинджифилът е пълен с антиоксиданти, които помагат да се даде тласък на метаболизма и елиминират токсините. Това е и един от природните деконгестанти - идеален за запушените зимни носове.

Контролира кръвното налягане: Booster

Какво съдържа? 2 ябълки, половин ананас, ¼ чаша кълнове от люцерна, ¼ чаша крес, ¼ чаша магданоз, ¼ чаша зеле, ¼ чаша броколи

Защо е полезен? Този сок е пълен с суперхрани, витамини, фолиева киселина и желязо. Тази комбинация е победител в борбата с високо кръвно налягане.

Хидратира кожата: Горещ и пикантен

Какво съдържа? 3 ябълки, щипка канела

Защо е полезен? Ябълките са едни от най-добрите ни приятели, когато си говорим за ползи за здравето. Тези ароматни плодове ще изчистят черния дроб и бъбреците, докато запазват кожата добре хидратирана.

Бори се с рака: The Super Chute

Какво съдържа? 2 ябълки, шепа смесени зелени билки, малко парче морков, шепа кълнове от люцерна, парче краставица, половин пръчка целина, няколко стъбла от броколи, малко парче червено цвекло, малко парче тиквичка, малко джинджифил

Защо е полезен? Снабден с калций, желязо и много, наистина много други витамини, този фреш може да засили имунитета, да направи кожата здрава, добър е за очите и костите, а цвеклото в него засилва кръвта и е богато на каротиноиди, които имат противоракови свойства.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.