Следва

Раян Макгинли - Фотографът на чистата природа

Идеи за любов

Западният модел на отпразнуването на Св. Валентин така добре си намери местенце у нас, че за никой вече не е...

Food преди 15 години

Западният модел на отпразнуването на Св. Валентин така добре си намери местенце у нас, че за никой вече не е от значение нито историята, нито символиката на празника. И всъщност важното в цялата тази 14-февруарска суматоха не е в отбелязването, а в повода. Поводът да посветиш цял един ден на това да казваш обичам те, да си обсебен от идеята да се отдадеш напълно на другия и да се стараеш да направиш някой щастлив. Тогава сякаш наистина Св. Валентин изпълнява своята леко натрапчива, но благородна мисия. И защото обичаме, някак сме длъжни да положим старанието, което един особен ден изисква, не за друго, а за да покажем, че любовта не е само емоция, а отговорност и грижа.

Изненадата с любовна вечеря вече отдавна не е изненада, но това няма да попречи да направиш вечерта специална. Въображението и вълнението от това да доставиш удоволствие някому другиго са най-важната част от сглобката на перфектната вечеря. Оттам нататък всичко, което търсиш е в ръцете на магазина. Освен това много е важно да си убеден, че паркирането ти е лесно и сигурно, защото в този ден всичко трябва да е идеално. И, разбира се, ти много добре знаеш къде точно да отидеш.

Защото верига супермаркети "Пикадили" e твоето място за големите събития още от самото си отваряне в София. Двата магазина, позиционирани в любимите на софиянци Молове, CCS и Mall of Sofia, често са част от шопинг тура, включващ онези големи пликове с обувките или палтото, които си взе на супер цена от втория етаж.

И ако първата ти мисъл, щом прекрачиш прага на магазина, е за виното, не бързай толкова. Преди да стигнеш до големия избор, първо задай темата на твоята специална вечер. Ясно е, че трябва да е много романтична, но тази атмосфера не се постига само с няколко запалени свещи на масата.

Обратно на всички очаквания започни със зеленчуците. Те са добра инспирация за вечерята, ако все още не знаеш каква да е точно. Подмини лютите подправки, чесъна и всякакви пикантни зеленчуци, поне за този ден. Заложи на тиквички, патладжан или моркови, които чудесно заменят всякаква необходимост от предястие. Ползвай само пресен босилек или магданоз, а зеленчуците задуши леко.

Ако пък си приготвил сребърните прибори и бялата сатенена покривка, може да продължиш и с нещо също толкова изтънчено. Просто връзка аспержи, които можеш да приготвиш на пара или да задушиш с малко зехтин ще добавят на салатата или телешкото онази фина завършеност, която винаги си се опитвал да постигнеш. Всичко, което избереш ще бъде с гарантирано качество и ще получиш консултация на място зад щанда.

Сирената трябва да бъдат поне двe, козе и рокфор или обикновено синьо сирене. И двата вида умеят да влизат в изискано съчетание с почти всяко ястие, особено пък със зеленчуците.

Черният хайвер е много секси. И по тази причина едно малко бурканче от този деликатес винаги трябва да седи на масата. Ей така за всеки случай. Избери от богатия асортимент на вегетариански и всякакви други видове хайвер.

Морските дарове са само за професионалисти, но ако смяташ, че можеш да се справиш с тях, пресните розови скаридите са добър начин да изразиш специалните си чувства.

Всякаква италианска кухня също е абсолютно обозрима в тази модерна романтика, наречена 14 Февруари. Талятели, фарфале или спагети, направени по твое усмотрение, носят символиката на прочутата италианска страст, за която всеки си мечтае.

И когато вечерята е почти организирана, с най-голямо удоволствие пресечи онзи любим щанд с вина от Изток, Запад и Юг. Няма да сгрешиш с мерло или купаж от няколко червени сортове. Силният плътен вкус ще отвърне на тежката любовна тема със свещите наоколо. И ако си убеден, че деликатесът е твоят коз в случая, не пропускай френските и италианските марки. Специалната селекция от скъпи висококачествени вина много улеснява избора, ако държиш да е перфектен. Иначе българските сортове са многобройни и можеш да разчиташ на добър вкус, в съчетание с доста добра цена.

Десертът трябва да е чиста игра на въображението. Ако вземеш ананас, кофичка едри и сочни ягоди, връзка мини банани, био грозде и просто ги оставиш на маста в обелен и необработен вид, ще застраховаш и последната, но не и по важност, брънка от идеалната любовна вечеря. Няма как да не се случи най-доброто, когато около теб играят светлините на чаените свещи, отблясъците на червеното вино, полупразните чинии и екзотичните десерти в средата.

На касата не забравяй да използваш новите еко торбички на веригата, които провокират производството на вредните найлонки да спре. Многократно използвана, тя може лесно да се побере в дамската ти чанта или дискретно в мъжката.

Не забравяй за дребните неща, като салфетките от плат и чашите за вино, които трябва да са безкомпромисни. И дори и нещо да не се получи по план, поне си дал шанса да оценят старанието ти.

More from View Sofia

More Food