Следва

"Време за хидратация" с AHAVA

Цяло лято КРАСОТА - как и с кои продукти да бъдем блестящи. Част 1

След като те запознахме с всичко най-необходимо при подготовката за любимия сезон, ще те посветим и в нашите топ секретни тайни за грижа...

Body преди 8 години

След като се запознахме с всичко най-необходимо в подготовката за любимия сезон, ще ви посветим и в нашите топ секретни тайни за грижа. Обичаме морето и уханния бриз, жаркото слънце и веселите нощи, но преди всичко знаем как да запазим кожата си чиста и здрава, а косата – силна и игрива.


Храна
Както е ясно, здравето си личи отвътре-навън, затова през най-горещия сезон наблягаме на щедри количества витамини – С, Е, бета-каротин. Известни със своите антиоксидантни свойства, те неутрализират вредните свободни радикали. Къде да ги намерим? Изобилстват в плодовете и зеленчуците – кайсии, боровинки, броколи, спанак... Наблягаме на леките манджи – варено, леко запечено, с малко зехтин, а най-вече свежи, пресни хрупкави салати! Ядките са ценен източник на нутриенти, консумираме ги сурови за по-пълноценно усвояване на полезните им мазнини за блестяща, здрава коса и нокти, а и за сияйна, вече хванала тен кожа. Накисваме леко преди консумация, а сред нашите най-любими са бразилският орех, лешика, кашуто и бадемите. Комбинирайте смело – протеинов шейк от ядки и пресни плодове зареждат за един дълъг, пълен с приключения летен ден.

Кожа
Отново напомняме, че пиенето на много вода е съществен показател за доброто състояние на кожата – слънцето не е единствения виновник за суха, напукана и с пришки кожа. Водата хидратира цялото тяло, спомага за бързата обмяна на веществата и изхвърля всички токсини.

Лице
Изключително чувствителна зона, кожата на лицето се изсушава супер бързо под галещите слънчеви лъчи и затова в никакъв случай не отиваме на плажа без да сме осигурили така необходимия защитен слой с фактор минимум 30 SPF. Освен него е добре да имаме в козметичната чантичка и дневен крем с включен слънцезащитен фактор 15. След плаж изплакнете обилно с хладка вода и тонизирайте, след което нанесете лек хидратиращ и охлаждащ лосион. Препоръчително е да съдържа алое вера. Когато почистваме и тонизираме лицето, внимаваме да не го търкаме, а с леки движения на тампона да премахнем излишния себум и натрупвания. Нека не забравяме да свалим грима вечер, след което нанасяме по-силен крем с регенериращи свойства. Добре е да имаме под ръка серуми и концентрати за по-специална грижа. Те се нанасят веднага след почистване на лицето и повечето от тях се оставят да действат за през нощта. Тези продукти съдържат висока концентрация активни съставки, които ще ревитализират поелата слънце кожа. Използваме ги 1-3 пъти седмично, в зависимост от типа кожа. За дамите, ориентирани към по-широка употреба на био продукти – маслата от карите, бадем, кокос и какао буквално вършат чудеса и оставят приятен натурален аромат. Избягвайте наслояването на грим, но обърнете специално внимание на устните.

Препоръчваме няколко примерни продукта за максимална грижа:
- Clinique - Sun Broad Spectrum SPF 50 Sunscreen Face Cream
-  Мицеларна вода URIAGE
- LUMENE - Vitamin C + Protecting Day Cream with SPF 15
- Eucerin - Dermopurifyer Clarifying Facial Tonic (200ml)
- Photoderm MAX Aquafluide  
- La Roche-posay - Posthelios Hydrating After-sun Moisturizer
- Premier Dead Sea
- Estée Lauder - Advanced Night Repair Eye - Synchronized Complex II

Тяло
Часовият период от 11 до 16 часа е най-активен за жаркото слънце. Добре е да се избягва директното излагане за повече от половин час. Стойте на сянка! Така тенът ще се събере по-траен, по-равномерен и без изгоряла и раздразнена кожа. За разлика от лицето, добре е кожата на тялото да се ексфолира през няколко дни, за да се отстранят мъртвите клетки и да се подобри кръвообращението. В случай на изгаряне има много билки, компресите с които успокояват изгорената кожа като лайка, лавандула, календула, а също и масло от чаено дърво. При избор на плажен лосион е добре да знаем, че факторът на защита зависи от кожата ни – при по-суха и чувствителна, а също и при по-бяла, лесно изгаряща кожа задължително поне 35, а по-мургавите и по-мазните типове кожа могат да слязат до 20. Повтаряме нанасянето на продукта на всеки 2 часа или след всяко излизане от морето, тъй като изпотяването и водата могат да премахнат дори водоустойчив продукт. Наблягаме на раменете – те са най-склонни към изгаряне. След плаж се изкъпваме с по-хладка вода, за да се разтовари кожата и да се свият разширените от жегата пори. Нанасяме хидратиращ лосион с алое. Изберете и лосион за ежедневна грижа с масла като кокос, които да поддържат кожата ни подхранена и уханна.

Представяме няколко продукта, на които си струва да се обърне внимание:
- Victoria's Secret - Bare Bronze Sand + Surf Body Polish scrub
Weleda Skin Food
- Eau Thermale Avène - Very High Protection Mineral Cream SPF50+ for Intolerant Skin
- Eau Thermale Avène - Hydrance Optimale Hydrating Serum
- Clarins - After Sun Moisturizer Ultra Hydrating (Prolongs a Tan)



Утре ни очаквайте с втора част на този материал, в който ще си говорим за това как да предпазим косата и ноктите от жаркото лятно слънце. 

More Body