Следва

Детска София: Съботно-неделни представления за деца в театър "Възраждане"

Пътуващото лятно кино на BNT тръгва из страната

За четвърта поредна година пътуващото лятно кино на БНТ тръгва из страната. То ще мине през 26 населени места, като бусът с оборудването тръгва от София...

Movies & TV преди 8 години

За четвърта поредна година пътуващото лятно кино на БНТ тръгва из страната. То ще мине през 26 населени места, като бусът с оборудването тръгва от София. В столицата ще е и първата прожекция на открито. Началото по традиция ще бъде дадено на Лятната сцена в Борисовата градина.

Два дни по-късно започва и лятното кино в провинцията. На 26 юли лятно кино ще гледат хората в Ябланица. След това прожекции ще има в Бяла Слатина, Кнежа, Плевен, Севлиево, Троян, Златарица, Велико Търново, Твърдица, Варна, Дългопол, Благоевград, Якоруда, Белица, Разлог, Гоце Делчев, Добринище, Банско, Сандански, Рудозем, Златоград, Маджарово, Минерални бани, Стара Загора и Созопол.

Входът за всички прожекции ще е свободен. И тази година заедно с филмите населените места ще посещава и пътуващата детска библиотека. Там всеки, който желае, ще може да остави своя книга и да си вземе друга

За четирите години, откакто БНТ прави пътуващото лятно кино, бусът е минал повече от 15 000 километра, 70 000 души са гледали стойностни български филми в 99 прожекции.

More Movies & TV