Следва

Историческата сага "Викингите" в ефира на БНТ1

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Младата учителка по литература Николина Бонева постъпва на работа във вечерен техникум, където нейни ученици са работници с различни трудни съдби и професии...

Events преди 9 години

100 години българско кино: "Най-добрият човек, когото познавам" игрален филм /България, 1973

БНТ, 07 януари, 23:00 часа 

Младата учителка по литература Николина Бонева постъпва на работа във вечерен техникум, където нейни ученици са работници с различни трудни съдби и професии. В желанието си да ги опознае по-добре, им възлага да напишат съчинение на тема „Най-добрият човек, когото познавам!“. Сближавайки се с тях, учителката се превръща в техен изповедник и опора, но преосмисля и собствените си морални устои.

Тенис, ATP: Турнир в Доха, пряко 

Eurosport, 08 януари, 17:45 часа 

ATP World Tour (за периода 1990-2008 ATP Tour), наричано накратко АТП Тур, с официално наименование Тур на Асоциацията на професионалните тенисисти (на англ. Association of Tennis Professionals Tour), е поредица от турнири за професионални тенисисти, организирани всяка година от Асоциацията на професионалните тенисисти.

Кения: Кулинарно приключение

24 Kitchen, 08 януари, 16:50 часа 

Какво знаете за африканската кухня и колко е известна тя в Европа? Кения ни разкрива едни по-нетрадиционни и малко известни гастрономични удоволствия.

Водещият на поредицата е майстор-готвач, родом от Кения, но изучавал кулинарното изкуство в множество страни по света. След натрупания опит в международни води, Киран се завръща в родината си Кения.

Кения никога не се е славела със своята кухня, но въпреки това има множество невероятно свежи, екологично чисти продукти, които все още се отглеждат и берат по традиционен начин. В предаването Киран кръстосва Кения надлъж и нашир, за да открие редки и високо ценени продукти и така среща хора от различни племена и разкрива пейзажи от върховете на планина Кения до архипелага Ламу.

„Кения: Кулинарно приключение“ се съсредоточава върху невероятните продукти, които Киран открива в „килера на Кения“. В края на всеки епизод водещият представя на място как тези продукти могат да бъдат съчетани, за да се получи прекрасно и оригинално ястие.

"Дон Джон", комедия, САЩ, 2013

HBO, 09 януари, 23:00 часа 

Комедията разказва за женкаря Джон Мартело, спечелил си прякора „дон Джон“ заради успеха си сред жените. Той обаче не успява да установи истинска връзка с нито една заради пристрастеността си към порното.

Джон Мартело е симпатичен, привлекателен и старомоден на пръв поглед мъж. Приятелите му обаче го наричат „дон Джон“ заради способността му да свали всяка красива жена, която си хареса. Нищо обаче не може да се сравни с блаженството на това да остане сам пред компютъра си и да гледа порно. Барбара Шугърман е умна и красиво момиче, възпитана традиционно. Освен това тя си пада по романтичните холивудски филми и е решена да намери принца на бял кон, с когото да заживеят завинаги щастливо. Джон и Барбара се опитват да построят връзка въпреки нещата, които ги разделят, но в крайна сметка страстта на Джон към порното надделява. Кога той ще потърси истинска близост е въпросът, на който се опита да отговори режисьорът и изпълнител на главната роля Джоузеф Гордън-Левит.

Велики събития в природата

Viasat Nature, 10 януари, 15:00 часа 

Съчетавайки епичната кинематография с емоционалността, интимността и повествователността на дневник за дивата природа, документалната поредица очертава картина на глобалните климатични явления, които изменят цели пейзажи. Всеки от епизодите представя различна част от света – от големите разливи в делтата на река Окаванго до цъфтежа на планктона в Тихия океан, от мусоните в Индия до надпреварата за оцеляване по време на годишното топене на арктическия лед. Предстои ни да видим как могъщи природни сили, често породени на хиляди километри разстояние, генерират верига от събития, водещи накрая до изумителен природен феномен. За някои животни то е нов шанс, но за други представлява най-опасният момент в живота им. Ще проследим емоционалните и силно въздействащи истории на тези животни до драматичната кулминационна точка, когато ще стане ясна тяхната съдба.

Историята на храната: Житни култури

National Geographic, 10 януари, 21:55 часа 

Хлябът, бирата, пастата, пицата, фидето и оризът карат земята да се върти – всяка култура има собствени вариации по тези кулинарни теми.

С влак през Аляска: Епизод 2

Discovery Channel, 11 януари, 21:00 часа 

„С влак през Аляска“ проследява работата на елитен екип железничари, който се бори с ужасното време и опасния терен, за да поддържа в изправност изключително важната 1050-километрова железопътна линия на щата Аляска през суровата зима. Тази железопътна линия е последната американска комплексна железница за превоз на пътници и товари. По нейните релси пътуват жители на отдалечени райони и туристи и се превозват лекарства, военна техника, храни и химикали. В случай, че влаковете спрат, местните остават без провизии. Затова линията играе ролята на важна пътна артерия за превоз на пътници и товари през безкрайната пустош. Поредицата проследява как екипите се борят с постоянните заплахи от смъртоносни лавини, смразяващи температури и опасни диви животни, за да поддържат в изправност тази важна комуникационна линия.

Консуматори

TLC, 12 януари, 09:00 часа 

Мислили ли сте някога, че в живота ви доминират материалните неща или вещите? В новата поредица „Консуматори“ на TLC семейства, потънали в своите вещи, се подлагат на екстремен домашен експеримент. Те трябва да оцелеят 30 дни само с най-необходимите неща, няколко лични вещи и десет неща, които да споделят с другите. Те временно се лишават от любимите си вещи, като подлагат на изпитание своите взаимоотношения и се справят с последиците от претрупването в техния живот. В края на експеримента те започват да гледат на своите материални придобивки, домове и един на друг под съвсем друг начин. Но дали семействата, станали жертва на съблазните на консуматорското общество и самите те, погълнати от средата, ще успеят някога да се променят? Експертът Джил Полак дава насоки на участниците как да живеят с по-малко вещи. Ще видим гняв, сълзи, смях и дори радост.

 Голямото местене

Viasat Explore, 12 януари, 17:55 часа

Мислете, че опаковането и преместването е стресиращо? Представете си преместването не просто на съдържанието на къща, а преместването на ЦЯЛАТА къща... тухлени стени, комини, мебели ... всичко заедно, без да се разпадне! Или превозването на подводница по сушата, или транспортирането на флотилия от мега-яхти през Атлантическия океан. Това са само някои от огромните предизвикателства, с които се сблъскват изключителните инженери на Голямото местене. В тази драматична поредица, ние проследяваме приключенията на екипите, специализирани в преместването по земя, море и въздух, докато транспортират чудовищни конструкции, за които никога не се е предполагало, че ще могат да бъдат поместени от основите си. Този сезон проследяваме екипите, преместващи огромни конструкции с автомобилен, железопътен, морски и въздушен транспорт във Великобритания, Канада, Южна Африка, Египет, Швеция и Америка.

РЕСТАВРАТОРИ: Силна ръка

History Channel, 13 януари, 06:00 часа 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?