Следва

Pretty in The City: Михаела

Великолепни бюти акценти от couture дефилетата

Категорично се възползваме от couture тенденциите в грима и прическата...

Beauty News преди 8 години

Макар и да е жалко, не всички от нас могат да се докоснат отблизо до магията на висшата мода, затова пък, като вид утешителна награда, категорично се възползваме от couture тенденциите в грима и прическата. Синята очна линия на Ив Клейн царува при Jean Paul Gaultier и Maison Margiela, белите металически сенки пък при Elie Saab, Atelier Versace и Fendi. А нежните плитки при Valentino със сигурност ни служат за лятно вдъхновение. Но най-вълнувашите визии са тези, които отпразнуват индивидуалността: като звездата на 90-те Кристел Сен Луи Огустен за Jean Paul Gaultier и актрисата Мари Белтрами, която послужи като муза за Alexis Mabille.

Ето ги и основните тенденции...


Нещо синьо

Гримьорът Дик Пейдж смесва цели три от MAC Paint Sticks в цветовете Pure White, Cyan и Marine Ultra, за да създаде небесния нюанс по клепачите на момичетата за Schiaparelli. За Maison Margiela и Jean Paul Gaultier гримьорите използват ярък кобалт за почти всичко от визията - от котешкото око до наподобяващите очна линия сини ленти по долния и горния клепач. А ето и основното правило: независимо каква е формата на избрания грим, важното е да е син.


Корони

Няма значение, че по принцип сме свикнали да виждаме тиари да красят главите предимно на принцеси и момичета в разнообразни конкурси, защото за есен 2015 дизайнерите съветват ние също да го правим. Деликатни корони от цветя са основния аксесоар при Atelier Versace, докато при останалите къщи те са предимно златни - Valentino и Elie Saab, а при Zuhair Murad те дори са посипани с кристали. За по-лесно приложими в ежедневието идеи хвърляме око към колекцията на Alberta Ferretti, където увитото около плитка шалче прави чудеса.


Крещящи устни

Тъмните устни приковаха вниманието ни по време на prêt-a-porter колекциите, но още по-силните тонове по време на couture дефилетата направиха сензация. Мъжкият модел Джон Уайлс се разходи с матови кобалт устни за Maison Margiela, а яркорозовото червило при Armani Prive бе обявено за новото червено. При Chanel е използвано червилото Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour в нюанс La Bouleversante, който ще бъде в продажба от Август.

Блестяща кожа

Здравословният вид на кожата е винаги на мода, като и тазгодишните couture дефилета не бяха изключение от вечния тренд. Вал Гарланд създава за Giambattista Valli уникален микс от фон дьо тен и прикриващия порите лосион на MAC Mineralize Timecheck. При Bouchra Jarrar скулите са скулптурирани с помощта на MAC Cream Colour Base в цвят Pearl, докато при Dior сиянието по лицата на момичетата е постигнато благодарение на Diorskin Star Foundation и няколко капчици пречистен глицерин.


Heavy Metal

Металическите сенки за очи са също толкова секси, колкото и класическото опушено око, с единственото предимство, че изглеждат много по-свежо. За да се постигне страстния бронзов вид при Alexandre Vauthier, гримьорите използват течната очна линия на MAC в Rich Ground вместо сенки за по-драматичен ефект. А при Atelier Versace Пат МакГрат използва нежни зелени сенки за опушване на окото вместо традиционното черно. "Запазваме визията секси, но също така й придаваме леко мелодично звучене с помощта на бледи, блестящи зелени сенки, като за всяко момиче използваме едни и същи тонове." разказва тя.



Плитки, моля

Ако преди това сме обичали плитките, то след тези дефилета вече ги обожаваме. Известният коафьор Гидо Пало е виновникът за романтичните хлабави плитки при Valentino и небрежната повдигната прическа при Alberta Ferretti, при която най-много ни харесва единственото свободно кичурче на тила.


Култ към индивидуалността

Дизайнерите този път сякаш се бяха наговорили що се отнася до избора им за модели. Не, те не прибягнаха към най-известните за момента имена в модата, а до момчета и момичета с уникално излъчване, визия и характер. Коафьорите и гримьорите, също очаровани от тази идея, създадоха за всеки един от моделите уникална визия, създадена за всеки поотделно. Alexis Mabille отпразнува своята 10-годишнина в света на висшата мода с 15 от своите музи - от бурлеск звездата Дита Фон Тийз, през балерината Мари-Агнес Гийо до актрисата Мари Белтрами. Съобщението достигна до всички: винаги изразявай себе си, каквото и да ти струва това!

More Beauty News