Следва

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ди Каприо ще играе сериен убиец в новия филм на Мартин Скорсезе

Говорейки за нов проект на големия режисьор, нормално в ума идва името на любимеца му - протагониста в повечето му филми напоследък, разкошния Леонардо Ди Каприо...

People of art преди 8 години

Говорейки за нов проект на големия режисьор, нормално в ума идва името на любимеца му - протагониста в повечето му филми напоследък, разкошния Леонардо Ди Каприо.

Самият актьор също е крайно праволинеен и само манекенките сменя като ръкавици - относно професионалната лоялност, той е просто железен.

Творческият дует има вече пет жестоки филма на сметката си ("Вълка от Уолстрийт", "От другата страна", "Злокобен остров", "Авиатор" и "Бандите на Ню Йорк"), а скоро ще се радваме и на още един. Заради него Лео до лакти ще е в кръв, защото ролята този път ще е на сериен убиец.

Бъдещият филм се базира на истинската история на Хенри Хауърд Холмс — най-известният и жесток маниак в историята на САЩ. Холмс се "прославя" през XIX век благодарение на хотел, който построява в Чикаго и наречен заради странната си архитектура Замъка. Само че зад стените на въпросния замък всъщност се оформя истинска поточна линия сред шумоизолирани лабиринти, в които Хенри Хауърд мъчи и убива посетителите. В "луксозните стаи" всъщност са се разполагали гигантска пещ, резервоари с киселина, бутилки с отрова и дори гилотина. Точно колко са жертвите на Холмс не е известно, но само по времето на панаира в Чикаго през 1893 година в ръцете му попадат петдесет туристи.

За тази история през 2003 г. има написана и книга. Неин автор е американският журналист и писател на документални творби Ерик Ларсън. Името ѝ е "Дяволът в белия град". През 2004 година романът печели наградата „Едгар" (на името на Едгар Алън По) за най-добра документална книга за престъпността.

С производството на кървавата лента се ангажира студио Paramount.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра