Следва

Алтернативно градско джиткане и неговите грамадни плюсове

Помощ: Кои са грешките, които правим в любовта. Част I

Лято е и ни се говори за любов. Защото няма по-прекрасно от нея, във всичките й измерения. Какво обаче трябва да знаем, за да я съхраним точно такава, каквато е тук и сега...

Health преди 8 години

Лято е и ни се говори за любов. Защото няма по-прекрасно от нея, във всичките й измерения. Какво обаче трябва да знаем, за да я съхраним точно такава, каквато е тук и сега, такава, каквато я чувстваме и каквато по принцип знаем, че е?

Смята се, че ако любовта е истинска, тя ще устои на всичко. Това е вярно, но много хора бъркат влюбването с любовта, без да осъзнават, че истинската и силна любов тепърва предстои. А в началото на това пътуване тя е много крехка и може лесно да се унищожи.

Какво убива любовта?

1. Контролът убива не само любовта, но и всичко живо
Където съществува контрол, там няма живот. Контролиращата жена, без да осъзнава, обезценява мъжа. Тя се плаши от необузданата мъжка сила и иска да я постави под контрол. Контролирайки, жената несъзнателно превръща мъжа в дете, лишавайки го от неговата сила, чувствайки се в същото време уморена и самотна.

Ако мъжът се окаже костелив орех, жената започва борба с него. Тя се чувства нежелана и необичана от него, само защото той отказва да се подчинява. Борбата убива любовта. Контролът е привилегия на мъжкия свят. Контролиращата жена не може да бъде щастлива.

Контролът се поражда от страх и неувереност в себе си. С неговата поява изчезва доверието, а когато няма доверие, не може да има любов.

2. Липса на отговорност
Позицията - jи си виновен (на), убива любовта. Ако във всеки конфликт търсиш проблема в себе си и си задаваш въпроса, какъв е моя принос за този конфликт, ще подхранваш любовта си. Ако винаги се опитваш да намериш някой друг виновен, тогава убиваш не само любовта, но разрушаваш и себе си.
Трябва да се разбере, че всеки е отговорен за всичко, което се случва в една връзка.

Твоят избор не е случайност в живота. Вътрешният ти свят го е привлякъл. Той е отражение на самия теб. Не винаги можем да го усетим, защото тази част от нас, по правило, се намира дълбоко в подсъзнанието. Ние сами избираме своя спътник. Във всеки скандал имат принос и двамата партньори. Не търси вината в другия, бъди отговорен за своята част.

3. Незачитане на собствените граници
Това убива любовта и води до неуважение към самия себе си и другия.
Ако в една връзка не чувстваш своето лично пространство, не знаеш къде започваш ти и къде свършва другият, не усещаш себе си и желанията си, забравяш за целите си, то ти убиваш любовта.

Ако възприемаш любимия човек като своя собственост, това води до големи проблеми в отношенията. Неспазването на границите на личното пространство на другия, провокира съпругът да смята за свое право да чете съобщенията в телефона на своята жена. А съпругата спокойно да бърка в джоба на мъжа си, както в собствения си.
Границите, тяхното спазване е едно от най-важните правила в една връзка. Признаването на личните граници създава определена дистанция, където се ражда уважението.

Винаги трябва да помним, че членовете на нашето семейство са отделни и съвсем различни от нас хора, със свои желания, навици и вътрешен свят.

Уважението е съблюдаване границите на личното пространство. То включва всичко - чувства, интереси, работа, неща и дори темп. Всеки човек има свой темп и своя скорост. Често конфликтите възникват поради различната скорост на живот. Единият бърза, а другият предпочита да не бърза.

Уважението е разбиране за това, че партньорът не е наша собственост и не ни принадлежи. Всеки има свои интереси, желания и област на своето лично пространство, където не винаги присъства другия.

4. Неумението да поискаш
Това води до нереалистични очаквания, а след това до обиди.
Другият човек не може да разбере, да предположи и още повече да знае от какво се нуждаеш. Дори и най-добрата майка не винаги разбира нуждите и желанията на своето бебе. Това е специален дар, да бъдеш настроен на вълната на другия човек. Но за съжаление, малко жени го притежават. А за мъжете тук и дума не може да става, разбира се, ако той не притежава 100% женска енергия. Жените не трябва да се притесняват да искат от мъжа това, от което се нуждаят.

5. Липсата на търпение и неумението да чакаш
Ако искаш нещо и си мислиш, че то трябва да бъде изпълнено или получено в същата секунда, рано или късно ще разрушиш своите отношения..

Може би дори не подозираш, че другият човек се нуждае от време, за да асимилира молбата ти и да усвои получената информация. "Ако не направиш това сега, значи, че ме обичаш. За какво ти е време? Ако ме обичаше...". Трябва да се разбере, че всеки има своя скорост и темп, свои желания и представи. Когато искаш нещо, това не означава, че другият е на същата вълна и иска същото.

Един мъж може да има собствени представи за твоето желание. Или той се нуждае от повече време, за да приеме твоите идеи. Бъди търпелив. Ако не можеш да получиш веднага това, което искаш - дай време и пространство на другия да се настрои към теб. Довери му се. Желаейки нещо, приеми вероятността, че това желание може и да не се осъществи.

6. Ниско самочувствие и неувереност в себе си

Когато във вътрешния свят няма ред, няма увереност в собствените ценности, постоянно ще чакаш доказателство за любов и внимание към себе си. Ще реагираш остро, когато любимият се чувства добре в компанията на други хора. С голяма чувствителност ще се отнасяш към неговите думи.

Неувереността в себе си поражда ревност и гняв. Необходимостта да бъдеш обичан и желан става главна цел, а това убива любовта. Любовта не се нуждае от доказателство, тя съществува и ти я чувстваш, когато твоята душа и сърце са отворени за нея. Ако те са затворени, ти не можеш да чувстваш любов, затова се нуждаеш от доказателства. Нуждаеш се от караници и изясняване на отношенията и това ще бъде единственият начин да съживиш чувствата. Да, това помага да се реанимират чувствата, но отнема много сили и енергия.
Любовта е тиха, спокойна и безметежна!

Още причини тук>>

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.