Следва

Тенденции в грима - Моливът заплашително срещу очната линия

Да прикриваме ли недостатъците си

Никой от нас не е идеален. Всеки има достойнства, както и недостатъци. Има най-различни съвети за това как...

Nails преди 15 години

Никой от нас не е идеален. Всеки има достойнства, както и недостатъци. Има най-различни съвети за това как да скрием недостатъците си и общувайки с мъж/жена да насочим вниманието им само върху нашите плюсовете. Но това ли е най-верния път към сърцето на важния човек?

След като се запознае със симпатичен човек и започне да общува с него, всеки от нас се старае да му се хареса. Стремим се да демонстрираме най-добрите си черти и да скрием негативните. Постепенно с развитието на отношенията мъжът и жената се опознават все по-добре, общуването става по-искрено, а доверието нараства. Струва ли си и по натам съзнателно да се стараеш да прикриваш недостатъците си или е по-добре да се довериш на партньора?

За начало е необходимо да определиш кое смяташ за недостатък. Ако към негативните си качества сложиш прекалената си разсеяност – винаги и навсякъде да закъсняваш или прекалената избухливост, тези особености няма да можеш да прикриваш дълго. Най-добре е в някой момент шеговито да предупредиш твоя любим да не очаква точност от теб. Така, закъснявайки за пореден път, можеш да не се оправдаваш като измисляш причини за забавянето, а да обърнеш всичко на шега и заедно да се посмеете, избягвайки конфликта.

Почти всеки от нас има комплекси и е недоволен от своята външност. Иска ти се да правиш секс само на тъмно, за да не види целулита ти или се събуждаш половин час преди него, за да се гримираш и той да не забележи, че миглите ти нямат обем. Понякога се срещат перфекционистки, които постъпват по този начин. Но заслужава ли си да полагаш тези усилия? Мъжете в повечето случаи са здравомислещи хора и много добре разбират, че всеки човек има недостатъци. Мъжът до теб едва ли си мисли, че си се родила с туш на миглите и руж на скулите. Преди да се разголиш пред него, той те е виждал с дрехи и може би си е представял размерите на гърдите ти (които смяташ за твърде малки) или дупето (което ти се струва твърде голямо). А за това какво е целулит, повечето мъже дори не подозират и няма да узнаят какво е това ако не им се демонстрира.

Постоянните въпроси „Много ли съм надебеляла” или „Наистина ли еди-какво-си не ми отива?” често се задават, не защото това е истина, а с цел да се почувстваш поласкана с думи или да те разубедят в обратното. Но ако твърде често и настойчиво насочваш вниманието на мъжа върху това, което смяташ за свои недостатъци, в един момент той вероятно ще ги съзре, и то по-ясно отколкото си възнамерявала. Бедата не е в това, че не си модел. Запознавайки се с теб, влюбвайки се и обичайки те, той го е разбрал.

Лошото е, че благодарение на твоите увещания той може да сметне това за истински недостатък. Най-добре се опитай да превърнеш несъвършенствата си в твои ефектни черти, които имаш само ти в особености, придаващи ти уникалност. Повечето спорове и противоречия съвсем не са заради размера джинси, който носиш. Човек обича друг човек не на части, а изцяло. Вярвайки, че си прекрасен екземпляр такъв, какъвто си, можеш не само да спасиш отношенията си от възможни конфликти, но и да премахнеш комплексите, които вгорчават живота ти.

More from View Sofia

More Nails