Следва

Четиво в четвъртък: "Дребната старица, която наруши всички правила" от Катарина Ингелман-Сундберг

Репортерът Росен Цветков с първа самостоятелна фотоизложба в Сандански

Репортерът на bTV Росен Цветков ще представи първата си самостоятелна фотоизложба утре, 20 август, от 11.00 часа в рамките на фестивала „Младостта на Балканите” в Сандански...

Events преди 8 години

Репортерът на bTV Росен Цветков ще представи първата си самостоятелна фотоизложба утре, 20 август, от 11.00 часа в рамките на фестивала „Младостта на Балканите” в Сандански.

В изложбата са включени негови снимки, направени както покрай работата му за bTV Новините и bTV Репортерите, така и по време на лични пътувания. Посетителите на фестивала могат да видят уникални кадри от Родопите, където той отразяваше бедственото положение миналата година, от Италия, Тайланд, от специализацията му в Лос Анджелис, САЩ. Един от любимите му кадри е от Лондон, който улавя по неповторим начин ролята на електронните комуникации в съвременния живот.

„Обичам да търся кадъра, да улавям различните ситуации, гледни точки и ъгли”, коментира Росен Цветков и признава, че заради страстта си към фотографията постоянно държи телефона си в ръка - за да не пропусне да запечата всеки момент, който го е изненадал и накарал да спре.

Росен получава покана от организаторите на фестивала заради големия отзвук, който предизвикват снимките му, публикувани във фейсбук. Балканският младежки фестивал „Младостта на Балканите” (БМФ) е най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа и от 20 години се организира и у нас. Основната му цел е да подпомога стремежите на младите хора от България, балканските страни и Европа да се опознаят, да обменят информация, да разширят контактите си в цялото разнообразие от интереси и проблеми, умения и възможности за изяви и сътрудничество.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?