Следва

Pretty in The City: Елизабет

Pretty in The City: Елена

Градът е голям и красота извира отвсякъде...

Beauty News преди 8 години

Градът е голям и красота извира отвсякъде. Затова стартирахме тази рубрика, в която показваме софийски, интересни, мили и фини градски красавици. Разбира се, ще продължаваме да ги търсим и занaпред, за да си говорим с тях за нещата от живота и главно за красотата, въпреки че на нея не й стига нито да я говорим, нито да я гледаме. Веднъж открита!

Pretty in The City е рубриката ни, посветена на съвременните градски момичета - красавици, след които няма как да не се обърнеш. На силните и нежни създания, които владеят града. На тези, които се чувстват ок в собствената си кожа и печелят с личен стил, нежна харизма и красота.

Седмичната рубрика, стана възможна и благодарение на неоценимата и красива подкрепа на Maybelline NY, част от френската компания L'Oreal Paris!

Миналата седмица на фокус беше Михаела, а днес Pretty in The City в София e Елена.


Краят на лятото. Велосипед. Девойка. Развети от вятъра коси. Ефирна рокля. Нищо по-прекрасно! Става въпрос за Елена, червенокосата мацка, която можеш да срещнеш освен по велоалеите и на голяма част от добрите музикални и културни случвания в столицата, не за друго, а защото е техен пиар и повече от успешно се справя с ролята си на такъв в последните няколко години, откакто я познаваме. Вече сме те запознавали с нейната любима музика, но днес я намерихме за толкова pretty, че нямаше как да не я включим и в традиционната си рубрика.



Радвам се... на срещите с хора. Не просто се радвам – през повечето време съм във възторг от приятелите, познатите и непознатите хора, които срещам. Едновременно ме зареждат и изтощават, и зареждат, и изтощават. Преди 10 години си мислех, че идеите, философията, психологията и изкуството са най-вълнуващото нещо. Сега фокусът е изцяло върху хората. Но като личности – като маса сме непоправимо тъпи.



Мога да... се нарека наивен оптимист.

Очите ми... са зелени и светят в тъмното.

Косата ми... е била руса, черна, кестенява, лилава, оранжева. Сега показва къде е огънят. След няколко години планирам да е с цвят на смарагд.

Устните ми... обикновено са ярко червени.

Стилът за мен е... израз преди всичко на това как се чувствам или как искам да се чувствам отвътре.

Роклята е... единствената дреха, която нося. В редки случаи обувам и поли.

Панталонът е... за мъже. Полата също би им стояла секси, но за съжаление не намирам много съмишленици в тази идея.



Аксесоарите са... тонове чанти и бижута. Напоследък се запалих по естествени камъни и си купих поне 5 кила гривни, гердани и обеци – въобразявам си, че усещам някаква енергия от тях. Иначе имам роботчета, крушки, мини-бинокли, котки, жаби, винилови плочи и всякакви подобни хипстърски бижута, които нося с кеф. Естествено, намират се и „сериозни“ за по-официални случаи.

Парфюмът е... различен всеки ден - Ирмена Чичикова ме запали по това! Един син с аромат на жасмин, люляк и момина сълза. Един жълт и ветровит като житно поле през юли. Един червен и сладък като захаросана ябълка с ванилия. Един бял с лимон и зелен чай за дзен моментите...

Любимата дреха е... най-новата рокля. И черен тренчкот. Рядко си купувам дрехи и в гардероба си нямам нито една маркова – повечето са ушити специално за мен, или купени в чужбина от дизайнерски магазинчета или втори употреби и съответно – с неустановен произход. Тази рокля примерно е от разпродажба в Остенде през 2011-а. Харча много повече пари за козметика и храна.

Последното, което си купих... е седалка за колелото, защото в деня на тази фотосесия ми откраднаха моята.

Никога не излизам без... дрехи, въпреки, че това е често повтарящ се кошмар, ха-ха. Иначе винаги се старая да изглеждам добре - това е уважение не само към мен, а и към другите.

Предпочитано място за шопинг тук... нямам. За съжаление, нямам време за пазаруване в България и ако нещо ми трябва, си го купувам от произволен магазин по пътя между две срещи. Купувам си ортопедични обувки два пъти в годината. Когато наближи концерт на LaText или официално събитие, се обаждам в паника на Илка Пейчева от Vintage Sofia и приплаквам да ушие нещо. Обикновено успява.

А извън София са ми любими... Берлин и Лондон, но ще е дебела лъжа ако кажа, че съм ходила до там за шопинг точно. Пътувам в чужбина около 2 месеца в годината и успявам навсякъде да си намеря интересни неща.

Ритуалът ми за красота е... да съм благодарна за това, което имам и това, което съм. Като повечето хора, които управляват малък бизнес, се случва да съм гневна и стресирана през деня, да се самокритикувам. Дългосрочната ми стратегия за здраве и красота е съзнателно да култивирам мисловни механизми за противодействие на тези състояния. Иначе съм веган, пия много вода и органични хранителни добавки, от години избягвам лекарствата, бягам по 5 километра когато мога, карам колело, играя тенис, ползвам домашния фитнес не само като закачалка. Маски и натурални масла за тяло и коса. Правилна грижа за лицето с висша бяла и цветна козметика.

Чувствам се pretty... когато съм влюбена.

Ако бях city щях да съм... Рим.

More Beauty News