Следва

Б като Библия, Б като Блог. Есенно-празнични "направи си сам" трикове за дома

Офисният синдром: какво е и как ни пречи

Всеки от нас тръгва на работа пълен с енергия, желание да направи нещо и с надежда за успешна кариера. Често обаче всички планове се рушат и вместо успех и растеж настъпва депресия...

Health преди 8 години

Всеки от нас тръгва на работа пълен с енергия, желание да направи нещо и с надежда за успешна кариера. Често обаче всички планове се рушат и вместо успех и растеж настъпва депресия, апатия и здравословни проблеми. Какво е това "офисен синдром" и как да се борим с него?

Лекарите определят "офисния синдром" като често срещано заболяване днес. В някакъв момент с този проблем се сблъсква всеки офис служител. Някои намират начин да се справят с това състояние, а други, за съжаление, не. И в резултат, кариерата става недостижима цел, а личният живот отива на заден план.

Причини за офисния синдром са стресът, на който постоянно са изложени съвременните хора, седенето пред компютъра по 8 часа на ден, което буквално "съсипва" гърба, както и модата да се работи до късно. Наистина, през последните няколко години се превърна в норма доброволното оставане до по-късно в офиса или вършенето на работа у дома. В резултат на това, целият живот на човека се превръща в една непрекъсната работа. И, разбира се, това не довежда до откровени позитиви.



Върху този синдром дава отражение и фактът, че работещите в офиси почти денонощно са изложени на изкуствена светлина. Светлината е основата на живота и именно тя управлява човешките биоритми (както и настроението и работоспособността). А в големите офиси с открито пространство, където не достига естествената светлина, осветлението се включва от сутринта. В повечето случаи се използват флуоресцентни лампи, които много силно дразнят човешката нервна система.

В резултат на това човек не иска да работи, той страда от постоянно главоболие, тялото му изпитва стрес, в края на деня го боли гърба и очите и единственото му желание е да захвърли всичко. Не забравяйте, че ако не се предприеме нещо, този синдром ще влоши живота по всички показатели, защото недоволният и неефективен човек не може да успее нито в кариерата, нито в любовта.



В случай на "офис синдром" най-доброто решение е да вземеш почивка и да смениш обстановката. Но това не е всичко. След завръщането си от "топлите страни" човек е необходимо напълно да промени своя подход към работата.

Първото и най-важно е да се научиш да се отпускаш. Разбира се, най-добрият вариант в този случай е изобщо да не се напрягаш, което, разбира се, на практика е невъзможно. Може да се запишеш на йога, на курсове по медитация; след работа кафе с коняк или вечер вана с пяна - това няма значение. Главното е да намериш нещо, което те отпуска.

За офисния работник е много важно да се занимава със спорт. Достатъчни са само три тренировки седмично. Това е полезно както за физическото, така и за психическото състояние.

Освен изброеното по-горе, необходимо е работата да се дозира. Не можеш да свършиш всичко наведнъж, нито завинаги, а дори и да е така, нужно е да си поставим ясен лимит от време, след което да превключим и дадем простор за лична изява и лично време (изключение правят някои спешни проекти). Любовта също се нуждае от време...



More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.