Следва

Нов сезон, нова чанта! Кои са двете щастливки с по една нова чанта от Parfois

Много Специално Меню и Биляна Савова, Орлин Павлов, Люси Дяковска

Фондация “МС - Мога Сам”, в партньорство с FitMeal Delivery, Био Баев и Порше България, стартира своя най-нов проект под името Много Специално Меню (МСМ)...

Health преди 8 години

Помните ли онзи разтърсващ разговор с Биляна Савова, в който майката на две дъщери, арт-директор и красива жена откровено разказа пред читателите на View Sofia разтърсващата си история на болна от множествена склероза. Сигурни сме, че да.

Затова, протягаме ръка за продължението, заставаме плътно зад инициативите на тази изключително заразяваща с добрия си пример българка и споделяме следната новина:

Фондация “МС - Мога Сам”, в партньорство с FitMeal Delivery, Био Балев и Порше България, стартира своя най-нов проект под името Много Специално Меню (МСМ). Проектът получава подкрепата на Йордан Йовчев, Кирил Николов - Дизела, Люси Дяковска и Орлин Павлов, които започват разговора за това колко важни са хранителната диета и движението за хората с диагноза Множествена склероза.



МСМ следва спазването не хранителна диета, силно повлияна от хранителната диета на д-р Суонг. Диетата на д-р Суонг е създадена през 1949 г. и основната й цел е да бъде ограничен приемът на насителни мазнини до 20 г на ден. Това са най-вече мазнините от животински произход, както и кокосовото и палмовото масло. Съвременният човек от западния свят приема над 100 г наситени мазнини на ден. Не случайно МС се счита за заболяване на западния свят.

Много Специално Меню (МСМ) е създадено в България от фондация “МС - Мога Сам” и FitMeal. Положително становище и подкрепа получава и от д-р Росица Попова, диетолог в МА София. Всички ястия в МСМ се приготвят в кухнята на FitMeal под строг надзор на качеството чрез технологии, които запазват изцяло хранителните стойности на продуктите. Овкусени със зехтин, хималайска сол и натурални ароматни подправки, храните в МСМ не съдържат оцветители, овкусители и подобрители на вкуса. Те се доставят със собствен лизензиран транспорт в съдове за еднократна употреба и осигурени прибори за всяко от ястията.



Фондация “МС - Мога Сам” създава проекта МСМ, за да подчертае връзката между здравословната и стриктна хранителна диета и дизагнозата Множествена склероза, за да предложи конкретни решения за по-добър живот на хората с тази диагноза чрез балансираното хранително меню Много Специално Меню (МСМ), както и за да намери съмишленици в осигуряването на достъп до МСМ на повече хора с диагноза Множествена склероза. Всеки от нас може да се включи доброволно в проекта, като спонсорира менюто (намалявайки значително неговата себестойност и крайна цена), като разнася менюто на адрес (спестявайки транспортния разход), като дари средства за създаването на специални кутии за многократно ползване (спестявайки разхода за опаковка и прибори за еднократна употреба) или със свои идеи за оптимизиране на МСМ.

Още за Много Специално Меню можете да намерите на фейсбук страницата с име: МСМ – Храна за здраве.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.