Следва

Део и Мариана за бъдещото им бебе

Любими актьори в ефира на TV1000 през ноември

TV1000 през ноември ще представи филми с участието на едни от най-обичаните и успешни актьори, сред които...

Events преди 8 години

TV1000 през ноември ще представи филми с участието на едни от най-обичаните и успешни актьори, сред които Джим Кери, Кейт Уинслет, Ума Търман, Изабела Роселини, Шон Пен, Наоми Уотс и още популярни имена от световната кино сцена. Премиерите ще се излъчват всеки понеделник от 21:30 часа. Началото ще бъде дадено на 9-ти ноември с „Блясъкът на чистия ум“, а седмица по-късно, на 16-ти е ред на „Съпруга по неволя“. На 23-ти ноември ще се излъчи „21 грама“, а в последния понеделник, 30-ти зрителите ще могат да гледат - „W.“

На снимката горе: кадър от филма "Съпруга по неволя".

В удостоената с Оскар романтична драма „Блясъкът на чистия ум“, Джоел Бариш (Джим Кери) разбира, че бившата му приятелка Клементайн (Кейт Уинслет) е изтрила спомените си за връзката им от мозъка си чрез експериментална процедура, извършена от д-р Миерзвиак. B oтчaяниeтo cи той решава да направи същото. Докато непохватните колеги на д-р Миерзвиак – Стан и Патрик извършват операцията върху Джоел в апартамента му, Джоел се бори в своя собствен ум да запази спомените за Клементайн и те да не бъдат изтрити. Филмът получава награда на Филмовата академия в САЩ за оригинален сценарий.

Любовната тематика продължава в романтичната комедия „Съпруга по неволя“, която представя Ема Лойд (Ума Търман), която е направила кариера благодарение на своя разумен, зрял и отговорен подход към взаимоотношенията. Тя има хитово радио токшоу, споразумение за предстоящо издаване на книга и изпълнена с любов връзка с годеника си Ричард. Дни преди предстоящата сватбена церемония с Ричард, Ема разбира, че по документи е омъжена за друг, когото никога преди не е срещала. Докато се опитва да намери съпруга си, за да анулира брака, тя открива, че да следва собствените си съвети за взаимоотношенията е по-трудно, отколкото си е мислила.

Интересен е сюжетът на драмата „21 грама“ на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес. В него се преплитат историите на трима герои, които се движат на ръба на своята лична криза. Пол (Шон Пен) е учител по математика. Той има проблеми със сърцето, а също и в брака си с англичанката Мери (Шарлот Гинзбург). Втората история е на Кристин (Наоми Уотс) - бивша наркоманка, живееща с дъщерите и съпруга си, който силно я обича. Третата сюжетна линия представя Джак (Бенисио Дел Торо). Той е човек, прегърнал наново християнската вяра, чиято съпруга е неотменно до него, дори и по времето, когато той лежи в затвора. Трагичен инцидент свързва тези трима души и техните житейски истории се преплитат безвъзвратно.

Биографичният филм „W.“ представя Джордж У. Буш - една от най-спорните обществени фигури от близкото минало. Режисьорът Оливър Стоун отвежда зрителите на пътешествие през наситения със събития политически живот на Буш – неговите борби и триумфи, как е намерил съпругата си и вярата си, и разбира – критичните дни, довели до решението му за нахлуване в Ирак.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?