Следва

Големият Roger Sanchez на 20 март в Ялта

Национален празник на Ирландия - денят на Св. Патрик

Познаваме Св. Патрик с това, че донесъл християнството и пропъдил змиите от земите на Ирландия. ..

Events преди 15 години

Познаваме Св. Патрик с това, че донесъл християнството и пропъдил змиите от земите на Ирландия. Роден е в Бануен, Уелс, но е отвлечен и продаден в робство в Ирландия.когато проповядвал там истинската вяра той носил със себе си четирилистна детелина. От тогава зелените листенца се превърнали в символ на непреклонния ирландски дух.

Смъртта му на 17 март 461 г. прави този ден национален празник на Ирландия – много шумен и пищен. Събитието, в което всички ирландци са по улиците тази година отбелязват 28 радиостанции, сред които: САЩ, Япония, Русия, Швеция, Португалия и др,  и за пръв път България, като единствена точка от Източна Европа.

Дъблин избра радио N-JOY да излъчи на живо голямото световно парти, посветено на Св. Патрик. Проектът се нарича “Jameson Global Broadcast” и за пета поредна година кани радиостанции от цял свят да предават директно от Дъблин.

Деси, водещата на “Приятно разсеяни …” по радио N-JOY и избраникът, който ще води предаването си пряко от залата на най-старата дестилерия на Jameson, където през цялата нощ ще свирят над 45 диджея, ще има рок групи на живо.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?