Следва

Без грим: Ева Лонгория в Instagram

13-то издание на конкурса за късометражно кино Jameson Short Film Award

Остава малко повече от месец до крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния конкурс за късометражни филми Jameson Short Film Award...

Events преди 8 години

Остава малко повече от месец до крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния конкурс за късометражни филми Jameson Short Film Award. Международният филмов фестивал София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey очакват филмите, които отговарят на условията за участие, да кандидатстват за приза от € 6 000 най-късно до 15 януари 2016 г.

В края на януари ще бъдат обявяни 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на юбилейния 20-ти София Филм Фест ще посочи победителя.

Крайният срок за участие в предстоящото издание е 15 януари 2016 година. Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 февруари 2015 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието. Формуляр за кандидатстване се попълва на английски език след регистрация в сайта на София Филм Фест https://vp.eventival.eu/siff/2016. Филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 13 етаж на административната сграда на НДК.

Създадена преди 16 години, наградата JAMESON продължава да бъде сериозна мотивация за българските кинорежисьори. Съвместна инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската Асоциация на филмовите фестивали, Jameson Short Film Award първоначално се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003 година. В последните няколко години призът Jameson се връчва само в България и Ирландия.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.