Следва

Свежо настроение струи от галерия "Ракурси"

Фотографка показа как всъщност изглеждаме, родили бебе току-що. Без Фотошоп

Снимките са реалистични, интимни и много силни, защото са истински. Един добър начин на автор, решил да покаже как точно изглеждат телата ни веднага или скоро след раждането на рожбите ни...

People of art преди 8 години

Снимките са реалистични, интимни и много силни, защото са истински. Един добър начин на автор, решил да покаже как точно изглеждат телата ни веднага или скоро след раждането на рожбите ни, с идеята да повиши самочувствието на жените в този щастлив, но далеч нелек момент. Както и да подчертае хубостта на промените, през които преминава тялото ни по време на бременността и кърменето, и да покаже, че женското тяло е хубаво във всякакви обеми и форми.

Лиляна Табоас, майка на две деца, създава проектът „Divine Mothering" с цел да вдъхнови и даде смелост на своите „колежки" майки да се помирят с начина, по който изглеждат телата им, и да се приемат точно такива, каквито са. „Разбрах, че мога да използвам фотографията като начин да помогна на жените да видят себе си в по-различна светлина" – казва Лиляна. „Опитвам се да уловя красотата на чистата майчинска любов, заедно с гордостта, безстрашието и саможертвата" – добавя госпожа Табоас.

Талантлива и съпричастна, фотографката насочва обектива си към току що родили бебетата си майки, към жени с много малки бебоци и с малки деца, и публикува снимките на сайта си. „Желанието ми е жените да се видят и да срещнат други жени като тях, и всички заедно да видим как наистина изглежда майчинството. Искам да създам обединение, система за подкрепа, позитивната сила, която да се бори с негативността, с която в годините назад бяхме натоварени" – пише тя.

Лиляна работи в посоката рухване на стереотипи, за което сваляме шапка. Всъщност природата има свои закони, понякога не толкова естетични по законите на маркетологията, но все така супер естетични и естествени, що се касае до нейната същност и смисъл. „Искрено се надявам, че всеки ще успее да види светлината, която струи от всяка майка. Надявам се още хората да видят колко са хубави всички. Такива каквито са. Надявам се, че ще видят колко невероятни са телата им и какво са постигнали. Надявам се, че ще видят и силата, и смелостта им", допълва още Лиляна.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра