Следва

Четиво в четвъртък: "Странност на ума" от Орхан Памук

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Два нови филма плюс третата част на екшън приключенито "Дивергенти", ще гледаме премиерно тази седмица...

Movies & TV преди 8 години

Два нови филма плюс третата част на екшън приключението "Дивергенти", ще гледаме премиерно тази седмица. И макар и леко по-дълга, в никакъв случай няма да пропуснем това кино преживяване в петък вечер, защото както Трис и Фор са предани на своята идея, така и ние на традицията петъчно кино.

Затова добавяме няколко минути за обзор към кафето и продължаваме деня си с усмивка, защото няма нищо по-хубаво от една добре започната сутрин.

"Дивергенти 3: Предани" ("The Divergent Series: Allegiant")

Актьорите: Маги Кю, Наоми Уотс, Енсел Елгорт, Бил Скарсгард, Джеф Даниълс, Джони Уестън, Тео Джеймс, Майлс Телър, Зоуи Кравиц, Шайлийн Уудли, Кейнън Лонсдейл, Надя Хилкер, Анди Бийн

Режисьорът: Робърт Швентке

Сюжетът: Третата част на световния блокбъстър франчайз Дивергенти - ПРЕДАНИ проследява приключенията на Трис (Шейлийн Уудли) и Фор (Тио Джеймс) в един нов свят, далеч по-опасен от предишния.

След разтърсващите разкрития в БУНТОВНИЦИ, Трис трябва да избяга с Фор зад стената, ограждаща Чикаго. За пръв път те ще напуснат единственият град и единственото семейство, което някога са познавали. Озовали се навън, предишните им разкрития бързо се обезсмислят от научаването на нови и шокиращи истини. Трис и Фор трябва бързо да решат на кого да се доверят, на фона на разгарящата се безмилостна битка отвъд стената на Чикаго, която ще определи съдбата на човечеството. За да оцелеят, Трис ще бъде принудена да прави невъзможни избори, касаещи куража и лоялността й, както и любовта и саможертвата.

Премиерата: 11 март (България)

"Айзенщайн в Мексико" ("Eisenstein in Guanajuato")

Актьорите: Мая Сапата, Лиза Оуен, Стелио Саванте, Елмер Бек, Луис Алберти, Алън Дел Кастило, Райно Ранта

Режисьорът: Питър Грийнауей

Сюжетът: През 1931 г. съветският кинорежисьор Сергей Айзенщайн пътува до Мексико, за да снима „Да живее Мексико”. Филмът на Питър Грийнауей изследва ума на един творчески гений, изправен пред желанията и страховете на любовта, секса и смъртта.

Премиерата: 11 март (България)

"Код: 999" ("Triple 9")

Актьорите: Чиуетел Еджиофор, Клифтън Колинс - мл., Антъни Маки, Кейси Афлек, Уди Харелсън, Норман Ридус, Тереза Палмър, Арън Пол, Гал Гадот, Кейт Уинслет

Режисьорът: Джон Хилкоут

Сюжетът: Единственият начин Руската мафия, група престъпници и няколко корумпирани ченгета заедно да успеят с най-големия удар в кариерите си е да приложат „Код 999“ - убийството на полицай. При докладване на „Код 999“ всичко полицаи на смяна се изпращат на мястото на инцидента, отвличайки вниманието на властите от истинското престъпление.

За изпълнението на плана обаче се изискват измама, предателство, насилие и голяма доза безскрупулност. Кой от играчите ще оцелее?

Премиерата: 11 март (България)

More Movies & TV