Следва

Четиво в четвъртък: "Шегата" от Милан Кундера

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

С идването на края на седмицата, една единствена мисъл не ни дава мира, и това е, разбира се, задаващата се кино фиеста...

Movies & TV преди 8 години

С идването на края на седмицата, една единствена мисъл не ни дава мира, и това е, разбира се, задаващата се кино фиеста. Новопопълненията в списъка са три, всички премиерно на голям екран точно на 1 април. 

Датата няма да ни облива в съмнения за лъжи и шеги, защото единствените такива ще идват от позакъснялото около 15-ина години продължение на кинохита Моята голяма гръцка сватба 2. Винаги е по-добре късно, отколкото никога, затова ще се насладим максимално на семейстово Поркокалос и, разбира се, ще се смеем от сърце.

Това е и целта, а вече бавно вървим към нея, първо с прегледа, а след това и с прозвъняването на всички приятели, чиято цел, също като нас, е да се забавляват. Имаме време да съберем групата до утре вечер, а ето и списъка, който трябва да имат предвид: 

"Моята голяма луда гръцка сватба 2" ("My Big Fat Greek Wedding 2")

Актьорите: Джон Корбет, Луис Мандилор, Андреа Мартин, Лейни Казан, Марк Марголис, Рита Уилсън, Джон Стамос, Елена Кампурис, Иън Гомес, Ния Вардалос, Иън Гомез

Режисьорът: Кърк Джоунс

Сюжетът: След бурния смях, който предизвика в кинозалите комедията „Моята голяма луда гръцка сватба”, авторите ѝ са готови с втора част на осмиващата живота и темперамента на потомците на първите емигрирали в САЩ гърци.

Заглавието на дългоочакваното продължение е „Моята голяма луда гръцка сватба 2”. В него порасналата вече дъщеря на Тула и Иън се готви да напусне семейната къща, за да продължи образованието си в колеж и раздялата ѝ с цялата фамилия Портокалос се превръща в семейна драма.

Тула е изумена от факта, че дъщеря ѝ иска да замине да учи далеч от дома си, а момичето е раздразнено от непрекъснатата намеса на семейството в неговия живот. Как дъщеря ѝ приема предложението на приятеля си да посетят гръцки клуб една вечер? С фразата: „Прекарвам всеки ден от живота си в гръцки клуб”.

В същото време Тула и Иън също са отегчени от намесата и търсят начини да прекарат малко време заедно, без да са заобиколени от своите шумни и знаещи всичко роднини, но безуспешно.

Както заглавието на филма загатва, във втората част ще има поне една сватба – тази на родителите на Тула. И това, защото баща ѝ открива, че свещеникът не е подписал удостоверението, което прави брака им невалиден.

Сватбените приготовления, пикантните подмятания за това как жената трябва да привлича съпруга си, когато бракът започва да се превръща в рутина и, разбира се, много смях с традиционните съвети на стария Портокалос към внучката му, че „трябва да си намери хубаво гръцко момче, да се омъжи за него и да роди много деца” са само част от комичните сцени в новия филм на Ния Вардалос.

 

Премиерата: 1 април (България)

"Каръци"

Актьорите: Ненчо Илчев, Стоян Алексиев, Пламен Димов, Деян Донков, Ованес Торосян, Елена Телбис, Георги Гоцин

Режисьорът: Ивайло Христов

Сюжетът: Филмът „Каръци” разказва за едни млади хора, които живеят в един суров свят. Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици в гимназия в малък провинциален град.

Те са неразделни приятели и споделят вярването, че са „каръци". Коко е влюбен в Елена. Момичето иска да е певица. Много се вълнува за концерт на известна рок банда. Събитието разтърсва целия град, давайки начало на нови любовни афери, разочарования и сложни взаимоотношения.

Премиерата: 1 април (България)

"Малкият рицар Тренк" ("Trenk, the little knight")

Актьорите: анимация 

Режисьорът: Антъни Пауър

Сюжетът: Десетгодишният Тренк – крепостно селянче, собственост на злия сър Уъртолт, мечтае да стане рицар и да освободи семейството си.

Мечът му може и да по-тежък от самия него, но с неуморни тренировки, скоро той е готов да премери силите си със страшни дракони и да спасява девойки в беда, преди да спечели сърцата им!

Нарисуван в стила на класическите филми, с наситени цветове и изключително внимание към всеки детайл, „Малкият рицар Тренк” ще отведе своите малки и големи зрители на едно забавно приключение, изпълнено с рицарски турнири, дракони, зли графове и добри рицари, красиви принцеси и верни приятели.

След много премеждия, Тренк и неговите приятели ще покажат на децата, че най-важните неща на света са семейството, приятелите и любовта. И силен е само онзи, който ги има.

Премиерата: 1 април (България)

More Movies & TV

10 важни неща, които научаваме от новия документален филм за Джон Галиано „High & Low“

Movies & TV преди 1 седмица

Модата никога не е претърпявала такива възход и падение, колкото при Джон Галиано. Новият документален филм High & Low показва драматичния живот на Галиано, с по-малко известни подробности за живота и кариерата на дизайнера, показвани в ефир преди много години.