Следва

#untaggablexhibition и изкуството вън от станрадтната рамка

Емблематичният фотограф Steve McCurry с уникална изложба у нас

Изключителни фотографии и документални кадри от портфолиото на Steve McCurry ще бъдат изложени в столичната галерия "VIVACOM Art Hall"...

Events преди 8 години

Изключителни фотографии и документални кадри от портфолиото на Steve McCurry ще бъдат изложени в столичната галерия "VIVACOM Art Hall". Едни от най-емблематичните творби на популярния фотограф ще могат да бъдат разгледани от 25-ти май до 17-ти юни.

Чрез снимки с уникална интензивност и красота, Steve McCurry отразява огромните промени в света, в който живеем. Американецът вижда себе си като хроникьор, който със своя свят от образи, разказва истории за изчезващи култури и последствията от глобализацията.McCurry създава незабравими снимки, вдъхновени от пътуванията му на 6 континента и множество различни държави. Неговата работа обхваща всичко - от конфликти, изчезващи култури, древни традиции до съвременни култури, но винаги запазвайки човешкия елемент, което е в сърцето на една от най-успешните му и пленителни снимки - Афганистанското Момиче.

Въпреки, че McCurry започва да прави своите снимки като поредица, той все пак успява да кондензира сцените в отделните картини до такава степен, че те разказват цели истории. Често, в действителност, фотографиите му изглеждат като сцена, която представя хората в оригиналния контекст на техния живот.
McCurry описва себе си като фотограф, който живее на "ръба на конфликтите." Той придобива международна слава през 1979 г., когато преоблечен като Муджахидин, изнася контрабандно първите снимки от окупиран Афганистан. Няколко години по-късно, в бежански лагер в Пакистан, той прави най-известната си снимка, фотография на афганистанско зеленооко момиче, която впоследствие се превръща в икона.Steve McCurry е една от най-ярките личности в съвременната фотография през последните тридесет години. Роден във Филаделфия, Пенсилвания, той учи кинематография в Pennsylvania State University. Той е удостоен с някои от най-престижните награди включително Златният Медал Robert Capa, наградата National Press Photographers, и безпрецедентните първи четири награди от конкурса World Press Photo са сред множеството спечелени от него награди.

Фотографиите могат да бъдат разгледани във "VIVACOM Art Hall" на ул. Гурко 4, София от 25-ти май до 17-ти юни 2016. Вход свободен.

More from View Sofia

Истории от живота: сестрите Бувие или голямата омраза

Celebrities преди 5 години

Стилни, красиви и често привлечени от един и същи мъж. В сравнително all-telling интервю през 2016-та, по-малката от сестрите Бувие, Каролин 'Лий', се обръща назад към корените на дълбоко преплетените съдби - своята и тази на сестра си - и начина, по който се справят със славата и трагедията, в интервю пред Сам Кашнер/Vanity Fair, оставащо в историята като най-истинското, давано въобще от сестрите. В обстоен прочит разглеждаме как и защо по детски чистата сестринска любов прераства в скрита ненавист, първо, заради борба за бащината любов, а после... заради борбата като цяло; борбата за всички и всичко; борбата на всяка цена...

More Events