Петте любими парчета на Мирян Костадинов-Miry

Днес ви представяме Мирян Костадинов, или по-известен като Miry. Той е музикант и въпреки крехката си възраст, се изявява като доста успешен и креатиен такъв...

Днес в Петте любими ни гостува адски симпатичният Мирян Костадинов, или по-известен като Miry. Музикант от 18-годишен, той всъщност завършва "Изящно изкуство и дизайн“ с отличен успех в Англия, а популярност набира с участието си в X Factor, където, помним, става и наш, освен на останалите любимец.  

През 2015 г. Мирян отбеляза много успешно участие на Международния фестивал на поп и джаз музиката в Сеул. През същата година се присъедини към музикалния лейбъл „Homeovoxmusic”, а в края й издаде и своя първи официален сингъл I Won’t Pray. Дебютното видео към парчето само за няколко седмици достига над 150 000 гледания в YouTube.

В началото на април Miry представи втория клип към сингъла си You Already Know, саундтрак към късометражния филм на Димитър Стафидов Talking To All.

Откъде черпи своето вдъхновение, за да създава готина музика, ни нашепват 5-те МУ любими парчета: 

John Lee Hooker - Bad like Jesse James

"Измежду пропити с уиски маси и стаи, задимени от цигарен дим, Muddy Waters, Howling Wolf, Son House, John Lee Hooker са едни от първите имена, които ми идват на ум, щом става въпрос за най-любими. Навярно бих могъл да базирам целия си списък върху блус музика, но ще се постарая да разнообразя все пак. Адски много обичам този стил и смятам, че огромна част от съвременната рок музика е базирана на това, което те са изградили с толкова много емоция, било то болка или любов. Много пъти съм се чудел дали да не оставя всичко и просто да сформирам блус група, но засега ме е отвял вятърът в друга посока. Съвсем не между другото, една от най-хубавите материални вещи, които притежавам, е китара Sheraton II на Epiphone, върху който модел John Lee Hooker години наред е ковал историята."

 Little Richard - Long Tall Sally

"Истинска музика, истинска емоция... истински завиждам на хората в публиката. Нещо, изключително рядко срещано в отношението на изпълнителите към сцената и аудиторията. Много се възхищавам на изпълнители като Little Richard или например Louis Armstrong, първо заради невероятните им гласове, но колкото и автентични записи да успея да намеря на техни изпълнения на живо, никога не съм бил разочарован. Изпитвам изключително щастие когато слушам и наблюдавам подобна музика."

Led Zeppelin - Babe I’m Gonna Leave You

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.