Следва

Четиво в четвъртък: "Черно и сребърно" от Паоло Джордано

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Следпразничното и същевременно предпразнично време, леко ни обърква, но предвид, че кратката работна седмица почти изтече, сме на път да...

Movies & TV преди 7 години

Следпразничното и същевременно предпразнично време, леко ни обърква, но предвид, че кратката работна седмица почти изтече, сме на път да крещим от радост заради задаващите се премиери на голям екран, защото за киномани като нас няма почивка. 

На небосклона се задават три нови заглавия, които ще предизвикват случайни и не толкова случайни срещи по киносалоните и куп драматични и комични емоции. Да видим защо с последните трейлъри на лентите "Франкофония", "Денят на мама" и "Война".

Не са много, но пък са достатъчно, за да заформим един празничен киноуикенд, точно както обичаме.

"Франкофония" ("Francofonia")

Актьорите: Венсан Немет, Луи-до дьо Ленкесен, Бенямин Уцерат, Йохана Алтес

Режисьорът: Александър Сокуров

Сюжетът: "Франкофония" изследва отношенията между изкуството и властта, музеят „Лувър“ като жив пример за цивилизация, и това, което изкуството ни разказва за себе си, дори и в разгара на един от най-кървавите конфликти, които светът някога е виждал.

С цялата си значителна филмография от документални и художествени филми, Александър Сокуров е доказал, че музеят е много повече от място, където да се пази изкуство. Музеите са истинското ДНК на цивилизацията, живият орган на града, където тупти сърцето на една нация. За Сокуров музеят е нищо по-малко от свещен. На фона на историята и творбите на музея „Лувър“, Сокуров прилага своя уникален и личен поглед върху възстановки и архиви, за да изгради един завладяващ портрет на реални герои Жак Жожар и граф Волф-Метерних, и принудителното им сътрудничество в „Лувъра“ под нацистка окупация.

Премиерата: 6 май (България)

"Денят на мама" ("Mother's Day")

Актьорите: Джон Ловиц, Ариана Нийл, Кристин Лейкин, Шей Митчел, Сара Чок, Тимоти Олифант, Брит Робъртсън, Джейсън Съдейкис, Кейт Хъдсън, Джулия Робъртс, Дженифър Анистън

Режисьорът: Гари Маршал

Сюжетът: Следвайки традицията си да прави обичани от всички филми, посветени на празници, като „Денят на влюбените” и „Новогодишна нощ”, легендарният режисьор Гари Маршъл е подбрал звезден актьорски състав за последния си филм, Денят на мама – забавна и очарователна романтична комедия за първата любов на всеки от нас. Дженифър Анистън, Кейт Хъдсън, Джулия Робъртс, Джейсън Съдейкис и Брит Робъртсън са звездите в тази заплетена история за група жени, обединени от едно много важно нещо – майките.

Премиерата: 6 май (България)

"Война" ("A War")

Актьорите: Тува Новоти, Йохан Филип Асбек, Дар Салим, Сьорен Малинг, Шарлота Манк, Пилу Есбек

Режисьорът: Тобиас Линдхолм

Сюжетът: Тобиас Линхолм доказва, че е експерт в познанието си за човешката психика под напрежение. Безкомпромисен анализ на военното престъпление, Война се вмъква в съзнанието на Клаус Педерсен – водач на военно формирование в Афганистан.

По принцип честен и добър човек, в най-важния момент Клаус се оказва способен да прекрачи тънката граница между принципите и протокола и да вземе такова решение, че след негова команда да спаси живота на войниците си, но едновременно с това да предизвика неприятни последствия за себе си и семейството.

Премиерата: 6 май (България)

 

More Movies & TV