Обратното броене започна... Absolut Creative Space, този петък!

Този петък започва фестивалът Absolut Creative Space, посветен на устойчивата креативност...

Този петък започва фестивалът Absolut Creative Space, посветен на устойчивата креативност, при това с чисто нова локация - в пространството пред хотел „Родина“. Специално за събитието в столицата пристига мобилна инсталация, създадена от рециклирани транспортни контейнери на Absolut и oоборудвана като студио за създаване на идеи и провеждане на събития, лекции, работилници и партита. Тя ще бъде разположена на паркинга на хотел “Родина” от 3 до 9 юни и ще посрещне български и международни дизайнери и предприемачи, които изграждат и налагат нови устойчиви решения, пазят природата и създават повече стойност с иновативни решения за съвременния живот.

Темата на първия ден на фестивала – 3 юни, петък, е Digital Lifestyle. Главен акцент в програмата е Маrko Edfelt - CEO на Satumaa Family Business, председател на борда на PR агенцията Drama Queen и дизайн агенцията Passi&Ripatti. 

Куратори на програмата са рекламната агенция  DDB Sofia и Студио Комплект – Адриана Андреева и Бояна Гяурова, колектив за консултантска и кураторска дейност в сферата на творческите индустрии. Работата на студиото, което отговаря за българската програма, е да разказва, продуцира и показва съвременните тенденции в дизайна, архитектурата и изкуството чрез публикации, изложби и авторско съдържание, онлайн и на живо.

Всяка вечер от фестивалната програма ще завършва и с музика от интересни български селектори и специални авторски коктейли, създадени от локални продукти, следвайки принципите за устойчивост на Absolut. Специално за откриването на 3 юни, пристига и Louis La Roche. Английският DJ ще миксира хаус, фънк и 80's пост диско за голямото откриващо парти в зала 10 в НДК. След първото си EP за годината „1986“, La Roche издаде и първия си албум „1996“ вдъхновен от хаус, гаражен рок, хип хоп и аренби, който ще чуете на живо в петък.

Пълната програма на Absolut Creative Space както и представяне на лекторите има на сайта на събитието absolutcreativespace.bg заедно с информация за откриващото и закриващото парти. Билетите за фестивала ще са на цена от 10 до 15 лв. на ден или 30 лв. за достъп до цялата фестивална програма. Събитието е част от глобалните инициативи на бранда, свъразни с устойчиво развитие по целия свят. В рамките на програма The Absolut Company Sustainability, брандът се придържа към основните принципни за опазване на природата и намалява отпечатъка върху околната среда чрез производство, съсредоточено в един единствен източник. Това означава, че цялата производствена стратегия на компанията е съсредоточена на едно място – в родния град на Absolut - Ahus, където се произвежда единствения по рода си уникален сорт зимна пшеница, използван в дестилирането на напитката.

А какви са вашите планове за тези дни? Да се вими Absolut Creative Space?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.