Следва

Benetton

Антъни Кийгън - Новата голяма надежда

Commonwealth Utilities е съвсем нов и много млад лейбъл, открит от дизайнера Антъни Кийгън и неговия бизнес...

All fashion преди 15 години

Commonwealth Utilities е съвсем нов и много млад лейбъл, открит от дизайнера Антъни Кийгън (на снимката с Марк Джейкъбс вдясно) и неговия бизнес партньор Ричард Кристиансен (вляво). Като откривател на Chandelier Creative Design Agency Кристиансен стартира лейбъла, докато Кийган завършва моден дизайн в Central St. Martins с идеята да направи мъжете умни, пъргави, и секси.

Кийган, който е известен предимно с работата си за световноизвестни марки като Versace и Armani, вече е привлякъл на своя страна като верни фенове дори Marc Jacobs. Марката Commonwealth Utilities е достъпна в Hollander & Lexer, който се намира в Бруклин, а скоро отворя и собствен магазин в Боури. Линията е базирана около силуета на перфектно конструираната риза, но някои от нейните приимущества са вратовръзките с необикновена големина - „The Brad”, кръстени съответно на Brad Goreski, върховните якета, приличащи на смокинги и впитите, перфектно прилягащи по тялото палта.



Марката облекла, освен изброеното дотук, се слави още и с гордо носените тишърти с щампования надпис ”Fuck The Recession”, като отговор на световната криза, обзела съзнанието на голяма част от хората.

”Ние бяхме уморени от непрекъснатите новини за всички съкращения, немотии и депресиращи новини. Цялата модна индустрия не може просто да бъде изпратена с поклон и да си отиде внезапно от сцената, защото Wall Street се е потопил.”



Тъй като лейбълът Commonwealth Utilities е сравнително млад, дизайнерите от него не биха могли да си позволят 30 модела за своята зимна колекция, затова те наемат 5, които непрекъснато сменят своите облекла. Това освен оригинално, е и много разумно решение. Без специални пробни, момчетата се преобличат направо пред очите на гостите, което е част от мисията на марката. Те трябва да изглеждат така, сякаш това е в реда на нещата, сякаш това поведение е напълно нормално. Следвайки своя дебют, зимната колекция настъпва линията между усещането за грапава мъжественост и изследването на формите и силуетите.

More All fashion