Следва

СТЕНАТА - 20-годишнината от падането на Берлинската стена

Денят на Земята - Директно от Пиаца дел Пополо

NAT GEO MUSIC празнува деня на Земята с BEN HARPER & RELENTLESS7 в концерт на живо, който ще се проведе на 22 април на Пиаца дел Пополо в Рим...

Events преди 15 години

Днес, денят на Земята, ни подсеща за мястото на което живеем и трябва да оставим за нашите деца. България е една от първите страни, присъединили се към този ден, още през далечната 1992 г. под президенството на Жельо Желев. Неправославен, този празник е един от най-почитаните в цял свят.

Ето как ще го отбележи красива Италия - NAT GEO MUSIC празнува деня на Земята с BEN HARPER & RELENTLESS7 в концерт на живо, който ще се проведе на 22 април на Пиаца дел Пополо в Рим. Изявата на носителя на „Грами” Бен Харпър и неговата ще започне в 20:00 ч. местно време (21:00 ч. за България) и ще се предава едновременно в ефира на Nat Geo Music, както и онлайн на www.natgeotv.com/earthday за цял свят.

Щетите на въздуха и всички въглеродни емисии от концерта ще бъдат компенсирани със засаждането на 1000 дръвчета в римския парк Ризерва дела Вале дел Аниене в Рим тази есен. Проектът се осъществява с помощта на Impatto Zero - инициатива на италианската организация LifeGate, която позволява на различни частни лица и организации да компенсират въглеродните си емисии, като засадят дръвчета.


Концертът ще включва и дебютно изпълнение на Bibi Tanga & The Selenites – една от първите групи, подписали договор с новия звукозаписен лейбъл на Nat Geo Music.

Концертът на Nat Geo Music е само едно от многото събития, които NGCI ще организира в цял свят с цел да повиши екологичната информираност на хората и да ги увери, че усилията им не са напразни. В определени страни, в т.ч. Индия и Тайван, ще бъдат организирани дигитални изложби с фотографии от Джеймс Балог, включени във филма на National Geographic Channel „Extreme Ice”. Фотографиите, заснети през определени интервали от време по специална технология, илюстрират по уникален начин ефекта от климатичните промени в най-студените региони на планетата. В Португалия National Geographic Channel построи специална еко-къща, която демонстрира как да направим дома си „по-зелен”, без да влагаме много средства или да се лишаваме от ежедневни удобства.

Като част от инициативата за повишаване на информираността чрез музиката, National Geographic Channel стартира музикален конкурс в MySpace за региона на Латинска Америка, където посетителите на сайта ще могат да участват с песни, допринасящи за популяризирането на значителни екологични проблеми. National Geographic Channels International наскоро си партнира със звукозаписната компания EMI и испанската група Macaco за създаването на специален видеоклип, посветен на Деня на Земята, с участието на популярния актьор Хавиер Бардем.

Nat Geo Music дебютира през октомври 2007 г. и вече може да се гледа в Италия, Португалия и Латинска Америка. Очаква се в бъдеще каналът да разшири обхвата си в цял свят. Nat Geo Music, заедно с National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild и Nat Geo Adventure, е част от National Geographic Channels International (NGCI).
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.