Следва

Прическа на седмицата: Нежно, от Valentino

Фрида на 109! Или какво още можем да научим за униброу

На 6 юли 2016-та, т.е. миналата сряда, се навършиха 109 години от рождението на голямата мексиканска художничка. Нейният кратък, но удивителен живот резонира с впечатляваща честота до ден-днешен...

Celebrity beauty преди 7 години

На 6 юли 2016-та, т.е. миналата сряда, се навършиха 109 години от рождението на голямата мексиканска художничка. Нейният кратък, но удивителен живот резонира с впечатляваща честота до ден-днешен, 62 години след смъртта ѝ. Личният ѝ стил е опияняващо притегателен – от бижутата, плитките, полите, цветята, до емблематичните вежди. Тя би могла спокойно да създаде свой Instagram профил днес, който да кръсти „I am my own muse“, неин цитат, често употребяван навремето.

Споменавайки веждите, няма как да не засегнем темата за униброу – една-единствена, съединена вежда, нещо, от което повечето дами биха пропищели възмутено. Но не и лошото момиче Риана, което вече видяхме през март с точно такава вежда за сингъла “Kiss It Better”. Пространството между двете арки над очите е запълнено с тъмен пигмент, тя е на токчета и с мъжки костюм, предизвикателно заголила гръд. Отдавайки своеобразен почит към художничката, Риана не се страхува да прегърне и най-големите странности. Тук я виждаме с байкър яке, леко тъжен поглед, пищни обеци и тъмно 90-тарско червило.

Със сигурност веждите на Фрида са доста повече от пренебрежение на хорското мнение. Тя осъжда тогавашния мейнстрийм, държейки да бъде свободна и независима. Като артист отказва да се впише в култовите тогава парижки кръгове на авангарда, защото иска сама да култивира отличителен собствен визуален и културен облик.

Казваме всичко това от носталгия, давайки си сметка, че някои неща, хора, прийоми, стилове, остават завинаги неоспорими, вечни и съвършени, и това, което ни остава, е просто да се поклоним пред тях! Фрида, поклон!

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 3 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя