Следва

„квАРТал фестивал“ преобразява стария център на София

Днес започнаха снимките на дебютния игрален филм на Надежда Косева „СДЕЛКА”

Филмът разказва съвременна история за младо момиче, което в стремежа да преодолее кризата на бедността...

Events преди 7 години

Филмът е по сценарий на Светослав Овчаров, Боян Вулeтич и Надежда Косева и разказва съвременна история за младо момиче, което в стремежа да преодолее кризата на бедността, приема да бъде сурогатна майка.

В главните роли ще видим Мартина Апостолова, Ирини Жамбонас, Христо Ушев, Александър Косев, Касиел Ноа Ашер. Оператор на филма е Кирил Проданов.

Стефан Китанов и Надежда Косева

„СДЕЛКА” е първият пълнометражен игрален филм на Надежда Косева, след няколко много успешни късометражни филма, които получиха признание на редица престижни международни кинофестивали.

„Ритуалът” бе част от емблематичния омнибус ‘Lost and Found’, с който бе открит Форума на младото кино на кинофестивала в Берлин през 2005. Останалите новели във филма бяха дело на Кристиан Мунджиу, Ясмила Збанич, Корнел Мундруцо, Стефан Арсениевич, Маит Лаас.

Надежда Косева и Ирини Жамбонас

„Омлетът” бе първият български филм, участвал в конкурс на фестивала „Сънданс” и спечели почетен диплом.

„Втори дубъл” спечели почетен диплом в Сараево през 2011.

Мартина Апостолова

Продуцент на „СДЕЛКА” е Стефан Китанов
(Арт Фест), изпълнителен продуцент е Светла Цоцоркова (Фронт филм), художник е Ивелина Минева, художник по костюмите е Виктор Андреев, художник гримьор е Петя Симеонова. Продукцията се осъществява с подкрепата на ИА „Национален филмов център”, Програма МЕДИА на Европейската комисия и Югоизточната филмова мрежа.

Надежда Косева и Мартина Апостолова

На добър час на целия екип!

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?