Следва

Световноизвестният фотограф Ървин Олаф е тук!

ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ на София Индипендънт Филм Фестивал

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб!...

Movies & TV преди 7 години

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб!
Със сигурност една от най-хитовите тенденции в технологиите, за която се не спира да се говори през 2016 г., е виртуалната реалност (VR). Но когато става дума за срещата между киното и виртуалната реалност, ето една възможност за първа среща с виртуално кино – Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал (27.10-06.11).

Именно на тазгодишния Со Индипендънт Филм Фест ще заработи първият в България виртуален кино хъб.Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях, зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат абслютно безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на Трайбека Филм Фестивал, както и едни от първите български VR филми.

Между филмите, които ще могат да се гледат във виртуалния ни кино хъб са: “INVASION” – от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар”- Ерик Дарнел. Този виртуален филм следва страховити извънземни, които идват да завладеят Земята и да унищожат всичко по пътя си. Гражданите на Земята, естествено се надигат срещу злите нашественици, но изненадващо тези земни граждани не са хора, а двойка от най-смирените същества на планетата – две пухкави, бели зайчета.


ASHES

Проектът “ASHES” е игра с движение, пространство и време, която разказва трагичната история на двама влюбени. Режисьор и продуцент е Джесика Кантор, която създава този уникален филм, вдъхновена от легендарната Пина Бауш, известна с умението са да разказва завладяващи истории чрез танц.

Хорър комедията “KILLER DEAL” на режисьора Антъни С. Феранте проследява историята на един продавач на мачете, който се забърква в големи неприятности, когато в евтината му хотелска стая се появява нежелан гост. Следва неочаквана хорър история с изненадващи обрати.

"Куче"

Сред заглавията за виртуалния кино хъб е и българският филм „КУЧЕ” на режисьора Владимир Петев.
 Филмът е разказ за един ден заедно на двама напълно непознати. Боян е около тридесет годишен и е с насинено око. Спешно трябва да си вземе хонорара. Албена е недружелюбната служителка на средна възраст, отговорна за плащането. Кучето й е много болно. Налага се да реши дали да го приспи. И единственият човек, на когото може да разчита се оказва този непознат.За актуална информация за предстоящия Седми Со Индипендънт Филм Фест, можете да посещавате уебсайта на 
Со Индипендънт Филм Фест
http://soindependentfilmfest.com/films/

More Movies & TV