Искате щастлива връзка? Тогава правете ТОВА!

Според едно от последните проучвания, добрият сън е от ключово значение за здравата и стабилна връзка...

“Съжалявам за онова, което казах по-рано днес, просто явно не съм се наспал/а…”, звучи ви познато, нали? Така си и помислихме. Според едно от последните проучвания, добрият сън е от ключово значение за здравата и стабилна връзка.

В него общо 68 пресни двойки взаимно са изразили степента на удовлетвореност от връзката си, както и по колко часа спят за период от една седмица. Любопитното е, че двойките, които спят повече от обикновено (което е около 8 часа), са по-склонни да кажат, че са щастливи във връзката си.

Друго интересно откритие е, че съпрузите/мъжете са по-склонни от жените да декларират цялостно удовлетворение от отношенията след повече сън дори и през дните, в които спорят и имат неразбирателство с половинките си.

И не, сънят няма да направи така, че да забравиш, че не е измил чиниите, например, но ще те направи по-благосклонна да му простиш. 

Няма как да кажем със сигурност дали, ако сме се наспали достатъчно, сме по-добри и по-щастливи половинки, но тези открития ни подсещат, че здравият и пълноценен сън е от ключово значение за цялостното ни здравословно състояние и удовлетвореност от живота.

И като стана въпрос за връзки, ето 10 лесни стъпки да сме НЕОТРАЗИМИ сутрин...

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.