Следва

Луис Басат - най-влиятелният рекламист на XX век, роден в Шумен, пристига в Родината

Финландски артисти интерпретират български народни мъдрости в необикновената изложба "Cabinets of Wisdom"

Как един финландски артист разбира поговорките „Капка по капка, вир става“, „Езикът кости няма, но кости троши“ и „От всяко дърво свирка не става“?...

Events преди 7 години

Как един финландски артист разбира поговорките „Капка по капка, вир става“, „Езикът кости няма, но кости троши“ и „От всяко дърво свирка не става“? Cabinets of Wisdom е експериментална изложба, която представя български мъдрости в нови, неочаквани форми и превръща интерпретацията на националните ни ценности в цялостно изживяване.

Тази есен импровизираното пространство на ъгъла на ул. Шишман и ул. Гурко ще стане временна сцена за интерпретациите на шест съвременни финландски артисти на традиционни български мъдрости. От 18 до 27 ноември изложбата Cabinets of Wisdom ще провокира посетителите да се потопят в напълно непознато изживяване на шест добре познати народни поговорки. Произведенията ще бъдат изложени в направени за целта преносими дървени кабинети, вдъхновени от средновековните кабинети на странностите. Пет от тях ще бъдат преобразени и в оригинални коктейли, които ще могат да се опитат само на място.

В Cabinets of Wisdom артисти от сферата на продуктовия дизайн, текстила, изобразителното и приложно изкуство ще покажат своята интерпретация на български мъдрости и ще дадат различен поглед върху българската национална идентичност. Студио Комплект избират авторите на проектите в новата нестандартна изложба.

Посетителите на изложбата ще имат възможност да преоткрият българските мъдрости през гледната точка на финландските артисти и дори да се срещнат с тях в деня на откриването.

Паралелно с изложбата, на www.lessordinary.bg всеки желаещ ще може да види детайли за изпълнението на проектите, подробна информация за творците и любопитни разигравания на български мъдрости.

Cabinets of Wisdom надгражда супер успешния Museum of less ordinary. В музей на сетивата български артисти интерпретираха мъдрости на истински хора с необикновени професии и провокативна визия за живота, чрез арт инсталации, насочени към сетивата на посетителите.

Cabinets of Wisdom e на ул. Гурко и ул. Шишман и е отворен за посетители от 18 до 27 ноември, от 17 до 22.


More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.