LOVE to quote: Кольо Карамфилов на 53, един ангел рече...

Чудно чувствителен, гениално надарен, много добър. Тъжим за Кольо Карамфилов, гледайки картините му, четейки сина му, спомняйки си милата му...

Чудно чувствителен, гениално надарен, много добър. Тъжим за Кольо Карамфилов, гледайки картините му, четейки сина му, спомняйки си милата му, спокойна и безбрежно дълбока мъдрост. За него обичаме да казваме: Кольо Карамфилов не беше оттук.

Днес ТОЙ щеше да навърши 53! ОБИЧАМЕ ГО И си говорим с него:

"Избор, избор! Въпрос на избор е всичко. Аз излязох от Фейсбук преди една седмица. Седял съм с дни и после съм се чудил кому е нужно. С часове мисля някоя глупава реплика, ей така да я хвърля в пространството и да видя дали някой ще ми обърне внимание. Кога ми се е случвало това според теб? След 12 часа нощем всички вкъщи спят и на мен ми е скучно дори с мен самия. Вместо да отида да рисувам картини в ателието си, аз стоя във Фейсбук. Без да знам защо. В профила си пускам изречението: „Имам високо кръвно, някой да ми услужи с ниско кръвно". След десет минути се оказва, че целият свят мисли за мен. Но никой не може да ми подари ниско кръвно. Няма приятелство в „цък, цък, цък" (имитира тракането по клавиатурата – бел. ред.), не е в буквите, другаде е."

"Приятелството се ражда по естествен път, както детето. Колкото абстрактно и фино нещо е родителството, толкова и приятелството. Дълбочина, без дъно, не можеш да я обясниш, изпитва се. Детето и приятелството могат само да се отглеждат, не можеш да ги купиш или наемеш. Десет години може да го няма приятеля, но ако чувството за липса се появи ненадейно, усещането, че ей сега, ако беше тук, можеше да си опреш главата на рамото му, да замълчиш, тогава става пусто. И страшно."

"Да разсипеш усмивка върху официалния си костюм... на това му казвам събитие!"

"Изглежда, всички сме в една сКептична яма... И като ви писне, писнете и вие...!"

"Любовта е като връх на планина. Но изкачиш ли го веднъж, трябва да се вкопчиш в него и да не слизаш обратно. Иначе си изгубен."


Jeremy? избраха картина на Кольо Карамфилов за обложката на първия си албум :)

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.