Следва

2016-та в гафове и цифри: 40-те култови модни изцепки на годината

"Какво е haute couture?": Ето кои са най-задаваните модни върпоси на годината!

Преди дни Google официално представи традиционната си класация за 2016-та...

All fashion преди 7 години

Преди дни Google официално представи традиционната си класация за 2016-та, с множество интересни разклонения, вкл. за най-търсена актриса, актьор и други такива. Това, което ни заинтересува силно е, кои са били най-задаваните модни въпроси през годината в Търсачката.

Някои от тях са наистина интересни, други - откровено странни, но това няма значение, защото ние, съвсем естествено, решихме да отговорим на част от тях!

Разбира се, започваме с водещия в класацията, въпросът на въпросите: "Как да срежа ръкавите на блузата си?"

Отговорът: Тази година тенденциите до голяма степен се фокусираха върху вандализма в модата. Разбира се, това е много шеговито казано, но нека признаем, че на дефилетата на едни от най-добрите станахме свидетели на: разкъсани дънки, срязани топове и, най-популярното, премахване на ръкавите от тениски, ризи и блузи. И, как се случва това? Просто и лесно е: всичко от което имате нужда са ножици и "добри ръце"! (като тениската на Кендал, на снимката горе).


А защо не и по този малко по-провокативен начин!

2. "Как да стана модел?"
Отговорът: Ммм, не сме убедени, че за това има определени правила. Ако обърнем поглед назад и проследим кариерите на едни от най-именитите девойки и младежи в момента във фешън средите, ще видим, че всеки е започнал по различен начин.

3. "Какво е haute couture?"
Отговорът: Две или пет хиляди лева ви се струват много за рокля? Помислете отново! Висшата мода е като тази от подиума с лекото изключение, че е много по-скъпа, прави се по поръчка, няма нищо с дизайните ready to wear и е възможно най-близкото определение на модата като изкуство!


Giorgio Armani Haute Couture Spring 2016

4. "Как се носят ботуши в комбинация с тесни дънки?"
Отговорът: Ако следваме модните тенденции, то трябва вместо на ботуши да заложим на сребърни боти, помните ли интересния ни експеримент със ЗЛАТНИ БОТИ?, до коляното и да навием тесните си дънки, така че покажем малка част от нежното глезенче. Но, ако пък не сте чак такива привърженици на фешън тенденциите, то просто набутвате крачето в ботуша! As simple as that!

5. "Кога мога да започна да нося бяло?"
Отговорът: Смеем да твърдим, че това е въпрос, задаван от американци, тъй като там е прието, че този цвят се носи само преди Labor Day, защото след това отстъпва на по-зимните тенденции. Ние обаче смятаме, че бялото може да се носи след като: откажете кафето, не се возите в градския транспорт, нямате деца, кажете "Не" на мазните храни и други такива. Шегата настрана! Преди време говорихме за белите панталони ТУК и смятаме, че бялото е супер кокетен цвят и за през зимата, стига да бъде съчетан по правилния начин.

6. "Как да стана фитнес модел?"
Отговорът: Хм, тук смятаме, че отговорът ни на въпрос номер 2, важи с пълна сила!

7. "Какво е бохо?"
Отговорът: Стил на обличане, повлиян от различни бохемски или хипи влияния. Разгарът на този стил стартира в края на 2005-та, като първоначалото се свързваше с актрисите Сиена Милър и Мери-Кейт Олсън, и модела Кейт Мос. Бохо шикът ни е един от любимите, защото ни позволява игра на цветове, дължина и дизайни!

8. "Какво са носели хората през 90-те години?"
Отговорът: Да кажем, че тогава е било модерно да се обличаш на слоеве. Например, потник върху тениска, или тенденцията, която постави под въпрос зрението, вкуса и разума на цяло едно поколение. А ако искате да научите още, просто вижте гардероба на Spice Girls.

9. "Как да се обличам като хипи?"
Отговорът:
Както казахме, модерното хипи се "носи" в бохо стил!

10. "Как да стана моден дизайнер?"
Отговорът: Имайки предвид, че живеем във време, в което всеки си мисли, че, или е писател, или е моден дизайнер, едва ли ще е трудно! Въпросът е, че всъщност се изисква наистина много (от страна на работа и потенциал), за да се достигнат висините на Versace, Yves Saint Laurent и други такива великани!

More All fashion