Следва

R.I.P Джордж Майкъл

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 27 декември до 1 януари

Първият работен ден след Коледа, отбелязваме с hip hop live в Терминал 1...

Events преди 7 години

Концертът 1:

Първият работен ден след Коледа, отбелязваме с hip hop live в Терминал 1.

4 x 7 = 27 е формулата, която в превод означава седем творци с четирибуквени имена от хип-хоп сцената ни, си развъртат микрофона на 27 декември. Часът е 22:30, входът 8/10 лева, а артистите - Жлъч, Ndoe, Wosh, Feel, Negy, F-act и Vwhy.

Рециталът: 

Малко по-рано можем да се посветим на песенния рецитал "Любов и носталгия" в зала 6 на НДК.

Сопраното Мариана Цветкова и баритонът Алек Ведисян под съпровода на пианистката Анна Пешкова, представят стилния рецитал за ценителите на вокалната музика. Песенни цикли от Брамс, Григ и Дворжак ще прозвучат в интерпретация на изпълнителите на 27 декември от 19:00 часа като част от богата програма на Новогодишния музикален фестивал (НМФ).

Цялата програма на фестивала може да видите тук>>

Балът:

Любителите на музикално-драматичния жанр могат да се докоснат до най-доброто от световната оперетна класика по време на спектакъла на звездите на Музикалния театър – „Новогодишен оперетен бал“, поднесен на сцената на Зала 1 на НДК, на 28 декември 2016 г. от 19:00 ч.

Събитието, също част от новогодишния музикален фестивал, обещава да бъде най-празничното и в духа на класическите виенските балове – с огнените ритми на унгарския чардаш, сред вихрените пируети на валса и страстните движения на френския кан - кан!

Ще имаме възможност да станем съпричастни на любовни признания, непреходен хумор и красиви костюми, които съществуват в тази компилация единствено в света на оперетната магия!



Концертът 2: 

Коледно-новогодишна обиколка из страната на P.I.F. продължава с пълна сила и след Плевен, Бургас, Велико Търнова, Варна и Пловдив, е ред Димо и компания да се завърнат в София. Финалът на турнето е на 30 декември в mixtape 5, а празничната програма обащева най-големите им хитове, както и няколко съвсем нови парчета. Ще има и приятни изненади във формата на тениски и дискове.

Концертът 3:

16 песни от томовете музика, в които фронтменът на Motörhead продължава да живее след смъртта си – това е сетлистът за концерта в почит на Леми от името на Tangra Mega Rock. Слушаме парчетата от Odd Crew, Vendetta, Panican Whyasker, Insmouth, Babyface Clan и възродената банда на радиото – Tangra Mega Mullets, на 28 декември от 20:00 в Mixtape 5.

Вход: 10 лева

Партито: 

Новогодишното парти в *Mixtape 5* обещава да ни зареди с българско Ethno, балкански Brass и мощен Bass!. Защото 2017 ТИ СИ на ход. 

Тази година торбата на Дядо Мраз ще е пълна с гайди, бас, тромбони и тонколони. Подаръците на традиционното парти на Fusion Embassy ще се сипят и в двете зали на *Mixtape 5* ето така:.

Ще започне с Тъпани и Гайди квартет. Палката на тъпана ще те извести за началото на 2017, а изненадите валят на парцали. Ще чуем любимите родопски, австралийски и перуански инструменти под съпровода на мъжки глас. Всичко това ще се изтанцува от фолклорната формация Asti Dance. А ТИ СИ на хорото пред сцената.

“Не знаех, че на тромпет може да се свири по такъв неповторим начин!”, споделя самият Майлс Дейвис, след като за първи път отива на ГУЧА, най-мащабният балкански фестивал за духова музика. Шампионът на Гуча, Kristijan Azirovic, ще свири с целия си духов оркестър. 

“Поразяващата уста на Изтока” ще озвучи с мощен бийтбокс празника. Той е SkilleR, а около него градусите и децибелите винаги се покачват значително. 

Не кой да е, а именно HMSU селектират диджейската програма. Очакваме качествен дръм енд бейс саунд с High Roll, Ogonek, Krivak & Charoday, Monotype и Ruji. Ще чуем на Нова Година едни от институциите на българската бас сцена.

Талантливият DJ и продуцент Funкware се включва с мощен drum & bass и liquid funk.

Monotype също е важно име в програмата, когото познаваме като част от екипа на Chronic Vibez.

31 декември, 23:00 часа, вход на място 25 лева

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?