Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 9 до 15 януари

В това студено време няма нищо по-хубаво от уюта на дома и мекият диван пред телевизора. Затова FOX ни приветства с премиери още от началото на седмицата...

Телевизията:

В това студено време няма нищо по-хубаво от уюта на дома и мекият диван пред телевизора. Затова FOX ни приветства с премиери още от началото на седмицата. Първата от тях е още тази вечер в 22:00 часа, когато ще видим първи сезон на "Екзорсистът". Признат като най-добрия филм на ужасите на всички времена, той чупи бокс офис рекордите и ужасява зрителите по цял свят. Повече от четири десетилетия след създаването на номинирания за „Оскар“ филм, „Екзорсистът“ се завръща като телевизионен сериал.

Накратко „Екзорсистът“ е психологически трилър, режисиран от Рупърт Уайът, който разказва за двама много различни свещеници, които се борят със случай на ужасяващо обсебване от демони в едно семейство.

"Последният човек на Земята" е втората премиерна поредица, кято гледаме във вторник отново от 22:00 часа и то с цели два епизода на сезон 3. 

„Последният човек на Земята“ е комедия за живота и приключенията на Тенди (известен преди това като Фил) Милър (Уил Форте), обикновен човек, който случайно става последната надежда на човечеството. След като смъртоносен вирус помита планетата през 2020 г. Тенди Милър обикаля страната в търсене на други оцелели и се завръща в родния си град Тъксън, осъзнавайки, че почти със сигурност е единственият жив човек на Земята.

И другите канали: 

В случай, че решим да сменим канала и да превключим на Discovery Channel - ще открием, че „Треска за злато“ се завръща за вълнуващ премиерен 7-и сезон на 9-и януари, от 22:00 часа.

С отминаването на поредната зима в Клондайк, през новия сезон миньорите ще поемат още по-големи рискове с надеждата да открият повече злато от когато и да било. Не всеки залог обаче донася солидни печалби в този рискован бизнес, където един погрешен ход би могъл да коства на екипа милиони долари.

21-годишният миньор Паркър Шнабел се завръща в поредицата след рекордно печеливш сезон. За жалост Паркър загуби любимия си дядо и ментор Джон Шнабел и ще трябва да продължи бизнеса си без неговите напътствия. Лидерските умения на Паркър ще бъдат подложени на изпитание, тъй като ще му се наложи да се справи с множеството промени в живота си. Тази година той прави най-голямата инвестиция в кариерата си до момента, като поръчва персонализирана машина за пречистване на злато на стойност 600 000 долара. С новата си приятелка от Австралия, Ашли Юл, която също се включва в работата в Клондайк, за Паркър сезонът със сигурност ще бъде коренно различен.

 Пиесите:

Народният театър „Иван Вазов” ще отбележи на 10 и 11 януари 80-годишният юбилей на Стефан Цанев с две негови пиеси. Големият драматург, поет и писател навърши кръглата годишнина през август миналата година, но сега в два поредни дни на първата ни сцена ще се играят представления по негови текстове – „Процесът против богомилите” и за стотен път „Духът на поета”.

“Процесът против богомилите” е най-съдбовната моя творба. Тя предопредели живота ми. Пишейки за еретиците, аз станах еретик. Еретик във всякаквия смисъл на тази дума. И смирено понасям произтичащите от това последици”, казва Стефан Цанев за пиесата. Спектакълът е режисиран от Маргарита Младенова и в него участват Деян Донков, Рени Врангова, Иван Бърнев, Теодора Духовникова, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Йосиф Шамли и др.

„Духът на поета”, също по текст на Стефан Цанев и режисиран от Маргарита Младенова, пък ще отбележи на 11 януари 100-но представление. В него участват Христо Мутафчиев, Валентин Танев и Павлин Петрунов.

И в двата дни преди началото на спектаклите – от 18:15 часа, авторът на знаменитите „Български хроники” ще раздава автографи на свои книги, представени от издателствата „Жанет-45”, „Труд” и „Захарий Стоянов”, които всеки желаещ ще може да закупи.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.