Следва

Петте любими парчета на Деси Андонова

Гледаме "Одисеята на Жак-Ив Кусто" от този петък на кино

Този петък, 31 март ще гледаме премиерата на "Одисеята на Жак-Ив Кусто" - биографичен филм за големия френски океанограф, изследовател, авантюрист и режисьор...

Movies & TV преди 6 години

Този петък, 31 март ще гледаме премиерата на "Одисеята на Жак-Ив Кусто" - биографичен филм за големия френски океанограф, изследовател, авантюрист и режисьор.

Лятото на 1946 г. Жак-Ив Кусто води наглед райски живот по Средиземноморието заедно със семейството си. Но самият той никога не се чувства щастлив: предприемачът копнее и сънува морски приключения. Воден от непоклатимата си вяра в прогреса, той поема с наскоро закупения си кораб „Калипсо” на път, за да проучва океаните на света.

10 години по-късно, вече порасналият му син Филип иска да тръгне по стъпките на баща си. Докато Жак – на ръба да се превърне в мегаломан – мечтае за подводни жилища, синът му си дава сметка, че подобна иновация може да застраши околната среда. Отношенията им са поставени на изпитание, когато двамата се отправят на съвместна експедиция.

В ролите: Ламбер Уилсън, Пиер Нине, Одри Тоту, Лоран Люка, Бенжамен Лаверн и др.
Режисьор: Жером Сал

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 3 дни

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.