Следва

Мерил Стрийп - новата Принцеса на Астурия

Страстите на Мишел Йео - съвременната гейша на киното и нейните големи любови

Тайният любовен живот на наградената с “Оскар” актриса е интензивен и различен от всичко - брак с хонконгски магнат и бърз скок в кариерата, скорошен развод, но и чудесно приятелство с децата му 

Movies & TV преди 10 месеца

Мишел Йео определено има тайни за разкриване. Но коя жена няма? Известната малайзийска актриса и бивше момиче на Бонд се снима в хонконгски екшън филми още от времето на златната им ера през 80-те и 90-те години на миналия век. Днес тя е носител на Оскар за най-добра актриса, за изпълнението си във филма "Всичко навсякъде наведнъж". Роля, която ѝ донесе и номинации за най-добра актриса на наградите "Златен глобус", "Изборът на критиците" и Independent Spirit awards. Мишел дори получи роля в горещо очакваната поредица "Аватар" на Джеймс Камерън, където играе ученият д-р Карина Мог.

За ролите ѝ в киното се знае много. Но какво знаем за личния живот на актрисата от "Мемоарите на една гейша"? Оказва се, че Мишел има дългогодишна връзка с бивш шеф на F1. И още нещо, някога е била омъжена за хонконгски магнат. Откъде да започнем?

Романсът с Диксън Пун

Когато е на 28 години, Йео се омъжва за хонконгския магнат Диксън Пун и се оттегля от филмовата си кариера. Двамата се срещат на снимачната площадка на филма "Да, мадам" (1985 г.), където Йео играе главната роля, а Пун е продуцент. Женят се през 1988 г., но се развеждат три години по-късно. Актрисата получава много въпроси относно патриархалния ѝ избор да напусне снимачната площадка и да се посвети на семейния живот. Дали не е принуда?

В интервю за Bustle по-рано тази година Йео разкри: "През 1988 г. се омъжих за един прекрасен мъж, който се казваше Диксън Пун. На 28 години реших, че може би е време да се установя, да се омъжа и да започна нов живот", спомня си тя. По думите ѝ решението да напусне актьорската професия е било нейно собствено, а не заради натиск от страна на милионера Диксън и семейството му: "Защото в Азия се случва така, че от жените се очаква да бъдат омъжени домакини или майки възможно най-скоро и да не работят. Но по онова време това беше моят личен избор да напусна, просто защото не съм добра в мултифункционирането".

Бракът им в крайна сметка приключва, а причината е доста тривиална - невъзможността на Йео да зачене. В интервюто за You Magazine тя споделя: "За съжаление, не можах. Опитах ин витро, всичко. Бях отчаяна. Обичам децата и се виждах заобиколена от тях. Но има толкова много неща, на които можеш да подложиш тялото и ума си. Стига се до етап, в който трябва да го приемеш, да продължиш напред и да се справиш с последствията".

Йео казва още, че не е искала с Пун да са нещастни след, например, 10 години, и е избрала развода, преди да се върне към актьорството. "Имах голям късмет, защото след като започнах кариерата си в хонконгските екшън филми, бях приета много бързо и получих невероятни възможности. След това се омъжих, а когато се върнах, първият ми филм беше "Supercop", т.е. не можех да искам повече", добавя тя.

Сър Диксън Пун е бизнесмен от Хонконг с интереси в сектора на търговията на дребно с луксозни стоки. Понастоящем Диксън работи като изпълнителен председател на Dickson Concepts, базирано в Хонконг дружество, регистрирано на фондовата борса, което притежава и управлява марки от висок клас, включително Harvey Nichols и S. T. Dupont.

Към 31 март 2008 г. Пун контролира 40,13% от капитала с право на глас на DCIL чрез доверителни фондове. Заедно със Саммо Хунг той е съосновател на D&B Films Co., Ltd., продуцентска компания, която издава над 50 филма за екшън и бойни изкуства, включително поредицата In the Line of Duty, Hong Kong 1941 и Legacy of Rage. Последната продукция на компанията, "Черна котка II: Убийството на президента Елцин" (Hei mao zhi ci sha Ye Li Qin), излиза на екран през 1992 г. Интересно е, че мъжът, заради който актрисата се отказва от киното (за щастие за кратко), в крайна сметка става филмов продуцент.

През 1997 г. късметът на Йео каца на рамото ѝ и я отвежда в Холивуд, където получава първата си наистина голяма роля във филм за Джеймс Бонд "Tomorrow never dies". Очевидно семейният живот не ѝ подхожда, а съдбата има други планове за нея.

Вижте още >>> След Оскарите, време е за Кан - Мишел Йео с поредна награда

Съюзът с Жан Тод

Десетилетие след първия си и единствен брак Йео се запознава с Жан Тод, бившия президент на Международната автомобилна федерация, която ръководи състезанията от Формула 1, по време на турнир в Шанхай през 2004 г. Според списание Town and Country двамата се влюбват до уши и година по-късно се сгодяват.

Йео каза, че харесва чувството за хумор на Тод и сините му очи, но не смята да се обвързва сериозно с него. Наскоро тя сподели пред същото издание: "Той брои дните, а не годините. Обичайно го питам: "Какъв подарък искаш за 6 725-ия ни ден заедно?", пошегува се тя.

Йео също не се притеснява да споделя романтичната си връзка в социалните мрежи и с всичките си 1,1 млн. последователи в Instagram. Тя отпразнува с всички тях годишнина от 6 000 дни с Тод през 2020 г. с трогателен пост. 76-годишният Тод също често показва своята привързаност и гордост от годеницата си. През август той се включи в Twitter и поздрави Йео за получаването на почетната докторска степен от Американския филмов институт. Ако партньорите не подкрепят взаимно кариерите си, значи не са един за друг, казваме ние. Очевидно Тод е по-добра партия за актрисата от хонконгския магнат.

И чуждите деца са за обичане

Въпреки че Йео няма собствени деца, много добре се разбира със сина на Тод от предишната му връзка - Николас, който сега е на 45 години. Йео е много близка и с дъщерята на бившия си съпруг Пун - Ди, както и с децата на брат си - тя е кръстница и на двете деца. "Аз съм много строга с децата на брат ми. Свекърва ми се обажда от Малайзия и ми казва: "Те не искат да заспят". Аз моля да ги сложат на телефонната слушалка и казвам: "Заспивайте сега!" и те заспиват. Обожавам децата, но те се нуждаят от такъв вид дисциплина", казва тя пред списание You.

През 2020 г. Йое сподели в Instagram очарователна снимка с Тод и сина му, на която са заедно на вечеря в края на годината, придружена от думите: "С моите момчета Тод и най-добрата вечеря". Как да не харесваме тази великолепна съвременна гейша?!

More Movies & TV