Следва

Summertime Dance Explosion Solar 09

Петте спирки тази седмица

И тази седмица имаме приоритетни събития, на които присъствието е задължително...

Events преди 14 години

И тази седмица имаме приоритетни събития, на които присъствието е задължително:

1. КОНСТРУКЦИИ/ ГРАДЪТ/ ГЪВКАВОСТ

Студентите от випуск 2008/2009г. отбелязват 10 - годишнината от създаването на специалност „Мода”, Национална Художествена Академия. Пред тях стои предизвикателството и отговорността да представят пред обществото една вече изградена като програма и реагираща на съвременните изисквания специалност, изграждаща професионалисти които работят в областта на модната индустрия – производство и медии. Днес градовете са в непрекъснато състояние на промяна в социален, културен и икономически аспект. В обстановка на трансформация, съответният отговор на дизайнера е „гъвкавост”, „адаптивност”, „промяна”.
Гъвкавостта е капацитет за реновация, възможност за организиране на съществуващи компоненти в нови конфигурации или нови функционални единици. Темите за създаване на колекция облекла са РЕЦИКЛИРАНЕ И VINTAGE.

Преподавател: проф. Майа Богданова
Асистент: Ива Шатц
25.06. 2009. 19,30 часа, Галерия Академия, ул. „Шипка” 1


2. Представяне на La Biostetique
NATURAL COSMETIC и SUMMER CONCEPT
22 юни
20:00 ч



Farenah CONCEPT Champagne hall
Ул. „Съборна” 1À

3. Новата колекция на Adidas



Шоурумът на марката се намира на адрес Бизнес център Blue Palace ет.2
Ул. Партений Нашавски 4
23 Юни
15.00 ч.


4.Малък сезон 2009

За пореден път тази година Театрална работилница Сфумато организира своя така наречен Малък сезон. Той се провежда в пространството на театъра и пред него, както и в галерия Васка Емануилова.

През последните години Малкият сезон ни спечели за верни фенове. Първо, защото е "по средата на нищото" – в летния не-културен сезон в София. Второ, защото атмосферата около театъра от следобед до късна вечер е адски приятна. И трето - разбира се, заради самия театър на сцената.
Малкият театрален фестивал включва постановки и дискусии (например за арт критиката в България), премиера на книга (Как се прави камбана) и пърформанси, инсталации, а също така и музикални събития.

Още>>

5. Малко след диско партизаните на Shantel фестивалът Meet the World ни поднася двойна порция южняшка страст, фадо и африкански напеви. В два поредни дни – 26 и 27 юни, в зала България влудяващо и вдъхновяващо ще пеят португалките Ана Моура и Сара Тавареш.



Ана Моура е в зала България, 27 юни, 19:30, 40/45/60лв от eventim.bg
Сара Тавареш е в зала България, 26 юни, 19:30, 40/50лв от eventim.bg

Още>>
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?