Следва

Тераса към света

Сезонът на Kotanyi

Започна сезонът на бягствата.
 От високите летни градуси, от напечената атмосфера в службата, от абсурда на претопления голям град....

Food преди 14 години

Започна сезонът на бягствата.

От високите летни градуси, от напечената атмосфера в службата, от абсурда на претопления голям град.
Това е моментът, в който най-добрият вариант да ти се случи пълноценна и хладна почивка е да си сред природата, на чисто, ароматно, свежо място, най-добре в Балкана. Когато единственият шум е този, който издава близката река, когато сетивата са нащрек и предчувствието за щастие е някъде съвсем наблизо.

Този пейзаж може да бъде и обикновено се оказва чудесен домакин за плануваното и някак задължително за пълното удоволствие от релакса барбекю.

Представи си го: голяма тучна и зелена поляна, заградена от плътната сянка на изящна планина, лек полъх на мек следобеден вятър, разнасящ неустоимия аромат на печено на скара месце, зеленчуче или хлебче.
Всички те елегантно и с мярка, овкусени с най-ароматни подправки.

Казват, че в това е тайната. Не е вярно, тайна няма.



Всъщност тези, които умеят да завладеят вкусовете и мирисите на природата, не са някакви тайнствени магьосници, а майсторите с дълговременни традиции от най-популярната марка за качествени подправки в света – Котани. Тяхното умение буквално те хваща за носа и те отнася в измеренията на насладата.

Подправките, или ако искаш, билките, са най-съществената част от сполучливо приготвената храна.
Ако си навън, както се полага още този уикенд, серията Грил с 5 вида подправки на Котани е съвършеният избор за барбекюто, заради букета от различни вкусове.



Независимо какво си спретнал в пикник-кошницата си, привържениците и на рибата, и на пилешкото месо и на наденичките ще са задоволени.

Ако в компанията има пристрастени към ароматните подправки, най-доброто решение са симпатичните мелнички, с които изсушените семена се мелят на момента и са още по-ароматни. Те обгръщат с вкусовите си качества и попиват във всяко едно късче от прясно изпеченото на грил месо.



Ако се чудиш дали да позволиш на онзи симпатичен младеж да се погрижи, недей. Удоволствието ще е и негово.

Вкусът на малките удоволствия се помни дълго.
За същия ефект на следващата почивка, използвай познатите вече подправки, за да няма грешки или съмнение в готвача.

И същата компания, ако се окаже, че разбира.

avendi-bg.com
 

More from View Sofia

More Food