Театралното многообразие на Азия част от програмата на Световен театър в София 2017

Диалогът между културите, между традициите и съвременните форми и между представите за Изтока и Запада ще се разкрие през спектаклите „Софтмашина: Рианто и Сурджит” и „Ужасената душа: Макбет”...

Диалогът между културите, между традициите и съвременните форми и между представите за Изтока и Запада ще се разкрие през спектаклите „Софтмашина: Рианто и Сурджит” и „Ужасената душа: Макбет”.

На 1 юни, четвъртък, в ДНК-Пространство за съвременен танц и пърформанс на Националния дворец на културата
със „Софтмашина: Рианто & Сурджит” ще започне програмата на Световен театър в София 2017.

Проектът „Софтмашина“ на режисьора и визуален артист Чой Ка Фаи е замислен през 2012 г. като реакция срещу възпроизвеждането на екзотични и мистични стереотипни образи за Изтока. Спектакъл с майсторски танцови изпълнения на харизматичните Рианто (Индонезия) и Сурджит (Индия), „Софтмашина” е своеобразна експедиция из историята и настоящето на танца в Азия. След успешното му представяне на престижни световни сцени и фестивали като Садлърс Уелс (Лондон), БИТЕФ (Белград), „Танц през август“ (Берлин) и др., спектакълът гостува за първи път в България.

Непосредствено след представлението „Софтамашина: Рианто и Сурджит” ще се проведе разговор на екипа с публиката в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс на НДК.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.