Следва

Kiss Kiss Bang Bang: Дженифър Лорънс и Dior Addict Lip Tattoo

Какво е хиалуроновата киселина и имаме ли нужда от нея?

В днешно време всеки се наслаждава на хидратиращи продукти с хиалуронова киселина, дори и кучето ви – въпреки че не знаете за това...

Hair преди 6 години

Всичко води към положителен отговор.

В днешно време всеки се наслаждава на хидратиращи продукти с хиалуронова киселина, дори и кучето ви, въпреки че не знаете за това. Ако не е подчертано отпред на продукта, то в повечето серуми хиалуронът е скрит някъде в списъка със съставки.

Ако и ти, като нас, не си убедена какъв точно е чудноватият хиалурон, не спирай да четеш!

Хиалуроновата киселина, какво е това?

Чудесен въпрос! Според Д-р Джосеф Хкейк, от клиниката All Saints в Сидни, хиалуронът е захарна молекула, която вече съществува в нашата кожа. Според него:  „ Твоето тяло го произвежда и премахва след 7 дни“.

Всъщност, киселината има решаваща функция: „Хиалуроновата киселина преобладава в окото и е изключително важен елемент, който задържа водата в организма ни-все пак тялото ни се състои от 75% вода.“ Според проучване, публикувано в International Journal of Toxicology, един грам хиалурон задържа до 6 литра вода.

Следователно лицето ми е наситено с нея?

Технически да, но още малко никога не е излишно. Един от първите знаци на състаряването е липсата на влажност, породена от дехидратация.

Каква е ползата за кожата от хиалуроновата киселина?

Хидратация, хидратация и пак хидратация!!! Тя е мощен хидратант, Д-р Хкейк казва: „Много компании гледат на киселината като начин за запечатване на водата в кожата“. Съдържащите я продукти изглаждат, подхранват и придават блясък на тена на кожата. Ако сте в 20-те и не сте готови да подходите към грижа за кожата с активни частици, серум с хиалуронова киселина ще стегне и задържи влагата в кожата ви. Хидратираната кожа забавя процеса на стареене и подобрява еластичността.

Как да употребяваме хиалурона?

Обикновено той се прилага локално, чрез серум или крем. Нашите любими са:

Intensive Hyaluronic Cream, 115 лв. и Intensive Hyaluronic Serum, 134 лв. от EstheDerm


Също така харесваме:

Hylamide Low-Molecular HA Booster, 43 лв., Mario Badescu Hyaluronic Day Cream, 45 лв. от Mecca и For Beloved One Hyaluronic Acid GHK-Cu Moisturizing Serum, 173 лв. от Sephora.



При желание да надградите грижата за кожата, той може да бъде инжектиран. „Най - добрият начин за поставяне е чрез инжектиране, ние предлагаме терапия, в която поставяме по-семпла форма на киселината под повърхността, която също овлажнява. Подходяща за хора със суха кожа. Това не е филър, а кожна хидратация.“ В клиниката се нарича клинично лицево хидратираща манипулация.

Странични ефекти:

Най-хубавата част? Напълно безопасно е! Според Д-р Хкейк: „ Ако киселината се инжектира в натуралната си форма, няма да има никаква негативна реакция.“

„ Хиалуронът не е алерген. Във времето, през което съм практикувал, не съм виждал отрицателна реакция след употребата му.“

More Hair