Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 12 до 18 юни

Във всеки епизод на „Диви същества с Доминик Монахан“ по Viasat Nature в понеделник от 20:10 часа с повторение в петък от 21:00...

Телевизията 

Във всеки епизод на „Диви същества с Доминик Монахан“ по Viasat Nature в понеделник от 20:10 часа с повторение в петък от 21:00, актьорът Доминик Монахан („Властелинът на пръстените“ и сериала „Изгубени“) отвежда зрителя в изпълнено с екшън търсене, докато проследява от близо някои от най-редките, понякога страховити, понякога застрашени същества на планетата.

В настоящия сезон Дом разширява търсенията си към още по-големи и редки животни - индийска кобра в Шри Ланка, летящ гущер на Филипините, китова акули край Мозамбик и митичния Ай Ай от Мадагаскар са само няколко от съществата в списъка на му този път.

Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, Амазонка и Перуанските Анди. По пътя си, той попада на оживени локации, странни експерти и много животински видове, които обитават великолепно диви кътчета на нашата планета, като дори открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паякът Монахан (или Ctenus monaghani).

В епизод 8 на 12 юни ще видим: 

Дом изследва тъмните мистериозни притоци на перуанска Амазонка с лодка, като търси едно от най-опасните създания там – змиорката! Тя може да излъчи до 600 волта – достатъчно електричество, за да повали бик. Но с 1500-те си притока Амазонка се оказва една от най-предизвикателните мисии на Дом.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.