Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 19 до 25 юни

Къде и какво от понеделник до неделя тази седмица...

Изложбата:

Ако не можете да отидете на море, оставете морето да дойде само при вас. Дори и само на платно. Усетете лятото с лодка по сините вълни и опитайте от червените домати на зелена маса, които художникът Георги Лечев ще сподели с вас между 20 юни и 20 юли в галерия „Контраст”. Изложбата му този път носи името „С дъх на море”. Верен на себе си художникът отново ни кани на пътешествие с една изразена тема, като този път пейзажите и натюрмортите му носят соления вкус на морските вълни и предлагат на посетителите форми и простори, с които да усетят лятото такова, каквото художникът го е изживял за последните 10 години.

Официалното откриване на изложбата е на 20 юни от 18:30 ч в галерия „Контраст” на ул.”Цар Самуил” 49 и ще може да я посетите до 20 юли.Киното:

18 филма - пълнометражни и късометражни, класики и дебюти и три локации - филмотечно кино „Одеон”, Френския институт – София и Гьоте институт. Четвъртото издание на фестивала „Срещи на младото европейско кино” акцентира върху представянето на филми на млади режисьори, получили висока оценка на световни фестивали и допълнителни инициативи за ученици и млади професионалисти.

Цената на билета е 4 лв, като може да си вземете и фестивален пропуска за 10 лв за ученици и пенсионери и 15 лв, ако не попадате в някоя от тези категории.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.